Παρασκευή, 06 Μαϊος 2011 13:51

2ος Διαγωνισμός Μεσσήνιου Εφηβου Καταναλωτή

Γράφτηκε από την

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της 9ης Μαΐου-Ημέρα της Ευρώπης (ημέρα αφιερωμένη στην ενότητα και την ειρήνη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης) την Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 και ώρα 11.00 π.μ. στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας θα γίνει η παρουσίαση του «2ου Διαγωνισμού Μεσσήνιου Εφηβου Καταναλωτή 2011», που διενήργησε από 15 Μαρτίου έως 6 Μαΐου 2011 στο νομό μας ο Σύλλογος Αποφοίτων Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, με τη βοήθεια των καθηγητών Οικιακής Οικονομίας του νομού, την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και με την αιγίδα της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Μεσσηνίας.
Σκοπός της συνέχισης του Διαγωνισμού για δεύτερη συνεχή χρονιά, έπειτα από την πρώτη επιτυχημένη πιλοτική πραγματοποίηση του, είναι η ανάδειξη των επιδέξιων έφηβων καταναλωτών της Μεσσηνίας, είτε μέσα από τις επιδράσεις του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος, είτε από το μάθημα της οικιακής οικονομίας, είτε από την αυτόβουλη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.
Στον 2ο Διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Μεσσηνίας είτε μεμονωμένα, είτε σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων, με έργα στους εξής τομείς: αφίσα, φυλλάδιο, θεατρικό, πρόγραμμα παρουσίασης, τραγούδι, κόμικ, βίντεο, τηλεοπτικό μήνυμα, λογότυπο, …κάτι άλλο…
Μετά την παρουσίαση όλων των έργων, 5μελής επιτροπή θα κάνει την τελική αξιολόγηση και θα καθοριστεί εκδήλωση για την απονομή των βραβείων και των αναμνηστικών όλων των συμμετεχόντων.
Ο 2ος Διαγωνισμός Μεσσήνιου Έφηβου Καταναλωτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συμμαχίας για την Ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής αγοράς, φιλοδοξώντας να δώσει ένα σημαντικό μήνυμα στη δύσκολή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε αυτό “της υποστήριξης και διαφύλαξης ως «κόρη οφθαλμού» σε κάθε τι που παράγει ή μπορεί να παράγει ο τόπος μας”.
Γραφείο Τύπου


NEWSLETTER