Παρασκευή, 06 Μαϊος 2011 13:54

Την "Ποντικοπαγίδα" ανεβάζουν μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Ανδρούσας

Γράφτηκε από την
 Την "Ποντικοπαγίδα" ανεβάζουν μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Ανδρούσας

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου-Λυκείου Ανδρούσας σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση του έργου της Αγκάθα Κρίστι "Η Ποντικοπαγίδα", που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Μαϊου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Το έργο της Αγκάθα Κρίστι "Η Ποντικοπαγίδα" ανέβηκε για πρώτη φορά στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου το 1952 και είχε τέτοια επιτυχία που από τότε παρουσιάζεται κάθε χρόνο. Αποτελεί τη μακροβιότερη παράσταση στον κόσμο, καταγεγραμμένη στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, αφού παίζεται ανελλιπώς τα τελευταία 59 χρόνια!
Τα παιδιά της θεατρικής ομάδας, με τη βοήθεια της καθηγήτριας του σχολείου κ. Σοφίας Κωνσταντινέα, έχουν καταβάλει σκληρή προσπάθεια και με κόπο και μεράκι φιλοδοξούν να κάνουν ένα πολύ αξιόλογο από όλες τις απόψεις ανέβασμα.
Στην παράσταση έχουν προσκληθεί και αναμένονται μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μεσσήνης, κ. Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασιλόπουλος Κωνσταντίνος, η υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων κα. Σκαρπαλέζου Ρεβέκα, κ.α.
Θα είναι χαρά μας να παραβρεθείτε στην παράστασή μας, να την προωθήσετε στην τοπική κοινωνία και να καλύψετε δημοσιογραφικά την προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών για ένα καλύτερο σχολείο!
Σας περιμένουμε!


Παίζουν οι μαθητές:
Μόλλυ Ντέιβις: Χαρά Πουλοπούλου (Α’ Λυκείου)
Τζάιλς Ντέιβις: Αλέξανδρος Μπαρούτσος (Α’ Λυκείου)
Κρίστοφερ Ρεν: Κώστας Μπερδέκλης (Γ’ Γυμνασίου)
Κυρία Μπόιλ: Φωτεινή Κουλέτση (Α’ Λυκείου)
Ταγματάρχης Μέτκαλφ: Παναγιώτης Καπράλος (Γ’ Γυμνασίου)
Δεσποινίς Κέισγουελ: Γεωργία Τσίκινη (Α’ Λυκείου)
Υπαστυνόμος Τρότερ: Καλλιόπη Σωτηροπούλου (Γ’ Γυμνασίου)
Ραδιόφωνο: Σοφία Κωνσταντινέα, Χριστίνα Ντάνου (Γ’ Γυμνασίου)

Σκηνοθεσία: Σοφία Κωνσταντινέα (Καθηγήτρια Αγγλικής)
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελπίδα Γεωργακοπούλου (Α’ Λυκείου)
Ηχητική Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
(Γ’ Γυμνασίου)
Σκηνικά: Βλαδίμηρος Τάρλεβ (Γ’ Λυκείου), κ. Μπελογιάννης (Δ/ντης Γυμνασίου)
Κουστούμια-Μακιγιάζ: Ελπίδα Γεωργακοπούλου, Χριστίνα Ντάνου
Υποβολέας: Δήμητρα Γεωργοπούλου (Γ’ Λυκείου)

Ευχαριστούμε θερμά τους διευθυντές του Γυμνασίου, κ.Μπελογιάννη και Λυκείου, κ. Μπιτζιβή, για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά τους στην προσπάθειά μας.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Επτά άνθρωποι-τέσσερεις άντρες και τρεις γυναίκες-συγκεντρώνονται σε μια εξοχική πανσιόν, στο Μόνσκουελ Μάνορ, που το διευθύνει ένα νεαρό ζευγάρι, η Μόλλυ και ο Τζάιλς Ντέιβις. Λίγες μέρες ψυχικής ηρεμίας και ξενοιασιάς τους περιμένουν. Έτσι τουλάχιστον νομίζουν... Γρήγορα, όμως, θα διαπιστώσουν πως ανάμεσα τους υπάρχει κι ένας στυγερός δολοφόνος, που ήδη έχει σκοτώσει κάποιον στο Λονδίνο. Η μις Λάιον ήταν το πρώτο του θύμα. Και τώρα, ο άνθρωπος αυτός, αργά και μεθοδικά, προετοιμάζει ένα δεύτερο φόνο.....ίσως και ένα τρίτο, με την απαράμιλλη ικανότητα ενός παρανοϊκού δολοφόνου.

Το χιόνι πέφτει ακατάπαυστα ολόγυρα απ΄την πανσιόν και δημιουργεί γύρω από τα εγκλωβισμένα πρόσωπα ένα αδιαπέραστο κλοιό, που ευνοεί θαυμάσια τα σκοτεινά του σχέδια. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει. Ο αστυνόμος Τρότερ θα δοκιμάσει ένα σωρό έξυπνα τεχνάσματα προκειμένου να παγιδεύσει το δολοφόνο. Θα τα καταφέρει άραγε;

«Η Ποντικοπαγίδα» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου το 1952 και είχε τέτοια επιτυχία που από τότε παρουσιάζεται κάθε χρόνο. Αποτελεί τη μακροβιότερη παράσταση στον κόσμο, αφού παίζεται ανελλιπώς
τα τελευταία 59 χρόνια


NEWSLETTER