Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 21:05

Πανηγύρια και γιορτές στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Πανηγύρια και γιορτές στη Μεσσηνία

Και αυτό το τριήμερο θα είναι πλούσιο σε πανηγύρια και τοπικές γιορτές, σε όλη τη Μεσσηνία. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δωρεάν τα τοπικά προϊόντα και τις ανάλογες συνταγές.

Η Γιορτή της Χυλοπίτας και του Τραχανά θα γίνει αύριο Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία του Μελιγαλά από τον Σύλλογο Γυναικών Μελιγαλά. Ζωντανή μουσική θα παίξει το συγκρότημα ''Εκτός απροόπτου''.

Η 8η Γιορτή Χοντροκατσαρής Ντομάτας και Κρεμμυδιού θα γίνει επίσης αύριο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μεταμόρφωσης του Δήμου Πύλου - Νέστορος «Η Εστία» στις 9.30 μ.μ. στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης με τις "Σπονδές".

Η 30ή Γιορτή της Πατάτας θα συγκεντρώσει κόσμο στην Αλαγονία Ταϋγέτου το Σάββατο 22 Αυγούστου. Στη Γιορτή συμμετέχουν δημοτική ορχήστρα και το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας. Παραδοσιακό γλέντι θα γίνει επίσης το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 11 π.μ. στο Καρβέλι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρβελαίων Καλαμάτας ''Παναγιά η Σιδηρόπορτα''.

Η Γιορτή Αγκινάρας έχει προγραμματιστεί στη Μικρομάνη το Σάββατο με το Γιώργο Μαρίνη και την ορχήστρα του. Η διοργάνωση είναι του Εκπολιτιστικού - Εξωραϊστικού Συλλόγου Μικρομάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας. 

Πανηγύρι θα γίνει στο Κεφαλόβρυσο το Σάββατο και την Κυριακή στις 9 μ.μ. από το Σύλλογο των εν Αθήναις Πειραιεί και Περιχώροις Κεφαλοβρυσαίων Μεσσηνίας «Ο Αγιος Ιωάννης». Την ίδια ώρα το Σάββατο αρχίζει beach πάρτι στην Παραλία Βελίκας από τον Πολιτιστικό Παρεμβατικό Σύλλογος Βελίκας.  

Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή 23 Αυγούστου το πρωί με πανηγύρι στην Κρύα Βρύση Πηγαδιών με λαϊκή δημοτική ορχήστρα.

Πανηγύρι θα γίνει την Κυριακή 23 Αυγούστου το βράδυ στο Χωματερό Μεσσηνίας με τους Νάντια και Νίκο Καραγιάννη. Η διοργάνωση είναι του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωματερού ''Αγιοι Θεόδωροι''.


NEWSLETTER