Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 21:29

Παρουσίαση βιβλίου “Ιστορίες γάμου" στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την

Το καινούργιο της βιβλίο, με τίτλο "Ιστορίες γάμου", θα παρουσιάσει η Μεσσήνια συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου αυτό το Σάββατο στην Κυπαρισσία, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου και ώρα 7.30 μ.μ. 

Η εκδήλωση είναι μια διοργάνωση του Γυμνασίου Κυπαρισσίας και του Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων, με ομιλητές τους φιλολόγους Μαρίκα Καραμπά και Χρήστο Χήναρη και τον περιβαλλοντολόγο Βασίλη Τζώρτα.

Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Εχει γράψει ακόμη αρκετά βιβλία - εκ των οποίων κάποια για παιδιά, κάποια για μεγάλους, κάποια και για τους δύο: "Σταγόνες", "Μαγειρεύουντας μ' ένα ψάρι", "Οταν είναι Χριστούγεννα", "Επιστροφή στο χωριό", "Το καλοκαίρι του Ευκλείδη", "Σιγά τ' αυγά κι ας είναι κόκκινα", "Kidy και Φανούρης", Αριθμούπολη", "Τα κοινόχρηστα". 

Κείμενά της έχουν περιληφθεί επίσης σε 4 συλλογικές εκδόσεις: "Ιστορίες βιβλίων", "Λογοτεχνικό Μπιστρό 2009-2010", "Κατσαριδάγματα", "Τα κείμενα". Εχει λάβει τιμητικές διακρίσεις ενώ υπήρξε υποψήφια σε σημαντικούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. 

Οι "Ιστορίες γάμου" κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις "Εντύποις" και η προώθησή τους γίνεται σε συνεργασία με τα νυφικά "Pronovias". Η δε σχετική φωτογράφιση έγινε από την Ελληνομεξικάνα Danae Kotsiras, η οποία επίσης κατάγεται από τη Μεσσηνία. 

Οσον αφορά τη δική της ιστορία; Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου κατάγεται απ' το Δώριο από την πλευρά του πατέρα της και απ' την Κοίτα (Γερολιμένας) από την πλευρά της μητέρας της. Γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πήγε σχολείο στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα και αργότερα φοίτησε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Σπούδασε μουσική και πήρε πτυχίο Θεωρητικών και Πιάνου. Εργάζεται σε εταιρεία με περιοδικά και εφημερίδες, ενώ έχει δουλέψει επίσης σε εταιρείες με ανταλλακτικά αυτοκινήτων, σε πιτσαρία, έχει σερβίρει κρασιά, έχει πλύνει πιάτα, έχει πουλήσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μελάνια, εκτυπωτές... Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα έγραφε - αφού όπως δηλώνει η ίδια, μόνο γράφοντας ζει πραγματικά.