Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 07:50

Να θυμηθώ... 21 Οκτωβρίου 2015

Γράφτηκε από την
Να θυμηθώ... 21 Οκτωβρίου 2015

Η πολιτιστική ατζέντα των ημερών

- Ημερίδα στο κεντρικό αμφιθέατρο τουΤΕΙ Πελοποννήσου σήμερα στις 12 μ., για τις προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης του.

- Ξεκινά απόψε το 4ήμερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο "Ποιητής και Ρήτορας: Μια συμβιωτική σχέση στη δημοκρατική Αθήνα" του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

- Εκδήλωση για τη διάχυση του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+, σήμερα στις 6 μ.μ., στο 11ο Δημοτικό Καλαμάτας.

- Εκδήλωση για τον Κωστή Παπαγιώργη την Παρασκευή 7 μ.μ. στο "Bar-Bar", από το "Greekbooks" και την ΚΟΙΝΣΕΠ "Πράματα και θάματα", με τον Ικαρο Μπαμπασάκη και το Νίκο Χριστόπουλο. 

- Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Μεσσήνιου Δημοσθένη Μιχαλακόπουλου, Παρασκευή 7.30 μ.μ. στο "Καφέ Σινέ".

- "Το φως στην πόλη" με ομιλίες - συζητήσεις - προβολές βιντεοτέχνης το Σάββατο 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο, παράλληλα με την έκθεση "Φαντάσου την πόλη" που ξεκινά την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο.

- Βιωματικό σεμινάριο NLP "Πώς να πάρεις τον έλεγχο της ζωής στα χέρια σου", με τον life coach Μανώλη Ισχάκη, Σάββατο 6.30 μ.μ. στο "Φαραί".

- Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μεσσήνιας συγγραφέα Κωνσταντίνας Τασσοπούλου, "Ιστορίες Γάμου", Σάββατο 7.30 μ.μ. στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας. 

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

- Εκθεση για τη «Ναυμαχία του Ναυαρίνου: Η τέχνη ως ιστορικό τεκμήριο», από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος και την Costa Navarino, στο κτήριο Τσικλητήρα στην Πύλο.

- Εκθεση φωτογραφίας του Τάσου Βαμβακά (StudioF) με τίτλο “Mexico hasta el dia de los muertos” στο "El Mestizo Taqueria" στην οδό Αμφείας 10, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Καθημερινά 9.30 μ.μ. - 2 π.μ. ως την 1η Νοεμβρίου.

- Εκθεση κεραμικής "Επιρροές" στο Οχυρό Τρουπάκη - Μούρτζινου στην Παλιά Καρδαμύλη, έως τις 31 Οκτωβρίου, 8 π.μ. με 7.30 μ.μ. καθημερινά.

- ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Εκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Ζαχαράτου για τη Μέσα Μάνη, σε επιμέλεια της Μεσσήνιας Τζένης Λυκουρέζου, στη Δημοτική Πινακοθήκη (Φίλωνος 29), έως την Τρίτη 27/10 (Τρίτη με Παρασκευή 9 π.μ. - 2 μ.μ. και 5-8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. - 3 μ.μ.).

- ΑΘΗΝΑ. Εγκαίνια αύριο Πέμπτη για την έκθεση κεραμικής "Animus - Anima(I) της Μαριάνας Κατσουλίδη, στην γκαλερί "Περί Τέχνης", Ηροδότου 5 - Κολωνάκι.

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Cine Center Καλαμάτας

Αίθουσα 1

«Ανίερη συμμαχία», πανελλήνια πρεμιέρα, κοινωνική περιπέτεια, 122’, 19.30 και 22.00.

Αίθουσα 2

«Η διάσωση», περιπέτεια, 141', 19.00.

«Ο αρχάριος», κωμωδία, 121’, 21.45. 

Στην οδό Καλλιπατείρας 16, 27210 85995

cinecenterkal@yahoo.gr, http://cinecenterkal.blogspot.gr 


NEWSLETTER