Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 07:50

Να θυμηθώ... 23 Οκτωβρίου 2015

Γράφτηκε από την
Να θυμηθώ... 23 Οκτωβρίου 2015

Η πολιτιστική ατζέντα των ημερών

- Δημόσια ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στην πλατεία της Καλαμάτας, σήμερα πρωί - απόγευμα (9.30-2 και 5.30-9), από το Νοσοκομείο.

- 10 χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει σήμερα στις 7 το απόγευμα (αμφιθέατρο "Ν. Πολίτης") το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο τέλος της τρίτη μέρας του 4ήμερου διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου "Ποιητής και Ρήτορας: Μια συμβιωτική σχέση στη δημοκρατική Αθήνα". 

- Αφιέρωμα στον Κωστή Παπαγιώργη σήμερα στις 7 μ.μ. στο "Bar-Bar", από το "Greekbooks" και την ΚΟΙΝΣΕΠ "Πράματα και Θάματα", με τον Ικαρο Μπαμπασάκη και το Νίκο Χριστόπουλο. 

- Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Μεσσήνιου Δημοσθένη Μιχαλακόπουλου, σήμερα στις 7.30 μ.μ. στο "Καφέ Σινέ".

- Ρεμπέτικη βραδιά απόψε στις 9 στο Αριοχώρι, από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο, στο ισόγειο του αρχοντικού Δαγρέ με ελεύθερη είσοδο.

- Επιστημονική ημερίδα αύριο Σάββατο στην Costa Navarino από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με θέμα τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

- Συγκέντρωση φαρμάκων αύριο στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, 10 π.μ.-1 μ.μ., με τους προσκόπους και το Σύλλογο Τριτέκνων.

- Ξεκινά αύριο στο Πνευματικό Κέντρο η 10ήμερη έκθεση "Φαντάσου την πόλη", με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις (από τις 6 μ.μ.).

- Ενημέρωση για την παραγωγή και τυποποίηση του ελαιόλαδου ΠΟΠ Καλαμάτα, αύριο στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο "Αλ. Κουμουνδούρος" του Διοικητηρίου.

- Βιωματικό σεμινάριο NLP "Πώς να πάρεις τον έλεγχο της ζωής στα χέρια σου", με τον life coach Μανώλη Ισχάκη, αύριο Σάββατο στις 6.30 μ.μ. στο "Φαραί".

- Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μεσσήνιας συγγραφέα Κωνσταντίνας Τασσοπούλου, "Ιστορίες Γάμου", στις 7.30 αύριο το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας.

- Πορεία στο δρυοδάσος της Φολόης μεθαύριο Κυριακή με τον ΕΟΣ Καλαμάτας (τηλ. 27210 97733 και 6979104433).

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

- Εκθεση φωτογραφίας της Αγιορείτικης Εστίας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με θέμα "Ζωγραφίζοντας σε τόπους ιερούς. Αθως - Σινά", ως τις 13 Νοεμβρίου.

- Εικαστική έκθεση "Μετασχηματισμοί" της Αγαθής Τσορώνη από σήμερα ως τις 7 Νοεμβρίου στο Εικαστικό Εργαστήρι Καλαμάτας. (Δευτέρα με Παρασκευή 2-9 μ.μ. και Σάββατο 10.30 π.μ. - 5 μ.μ., Ναυαρίνου 8 στην Παραλία).

- Εκθεση για τη "Ναυμαχία του Ναβαρίνου: Η τέχνη ως ιστορικό τεκμήριο", από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος και την Costa Navarino, στο κτήριο Τσικλητήρα στην Πύλο.

- Εκθεση φωτογραφίας του Τάσου Βαμβακά (StudioF) με τίτλο “Mexico hasta el dia de los muertos” στο "El Mestizo Taqueria" στην οδό Αμφείας 10, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Καθημερινά 9.30 μ.μ. - 2 π.μ. ως την 1η Νοεμβρίου.

- Εκθεση κεραμικής "Επιρροές" στο Οχυρό Τρουπάκη - Μούρτζινου στην Παλιά Καρδαμύλη, έως τις 31 Οκτωβρίου, 8 π.μ. με 7.30 μ.μ. καθημερινά.

- ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Εκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Ζαχαράτου για τη Μέσα Μάνη, σε επιμέλεια της Μεσσήνιας Τζένης Λυκουρέζου, στη Δημοτική Πινακοθήκη (Φίλωνος 29), έως την ερχόμενη Τρίτη 27/10 (Τρίτη με Παρασκευή 9 π.μ. - 2 μ.μ. και 5-8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. - 3 μ.μ.).

- ΑΘΗΝΑ. Εκθεση κεραμικής "Animus - Anima(I) της Μαριάνας Κατσουλίδη, στην γκαλερί "ΠεριΤέχνων", Ηροδότου 5 - Κολωνάκι.

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Cine Center Καλαμάτας

Καλλιπατείρας 16, 27210 85995

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αίθουσα 1

«Ξενοδοχεία για τέρατα 2» 3D, κινούμενα σχέδια, 19.15

«Macbeth», κοινωνική περιπέτεια, 21.45

Αίθουσα 2

«Τα μυαλά που κουβαλάς», κινούμενα σχέδια, 19.00

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», ελληνική κωμωδία, 22.00


NEWSLETTER