Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2011 22:03

Εκδηλώσεις για τους μακεδονομάχους Τέλλο Αγρα και Αντώνη Μίγγα

Γράφτηκε από τον

Στις επετειακές εκδηλώσεις για το Γαργαλιανιώτη μακεδονομάχο Τέλλο Αγρα (Σαράντο Αγαπηνό) και το μακεδονομάχο Αντώνη Μίγγα, που πραγματοποιήθηκαν το  περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και την Καρυδιά Εδεσσας, συμμετείχε αντιπροσωπεία  του Δήμου Τριφυλίας με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Ευστάθιο Ανδρινόπουλο και το δημοτικό σύμβουλο Χαράλαμπο Παγάνη.
Μαζί τους ταξίδεψαν και αρκετοί κάτοικοι από την περιοχή της Τριφυλίας οι οποίοι παρευρέθηκαν αρχικά στην εκδήλωση που έγινε  το απόγευμα του Σαββάτου στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Μεσσηνίων Μακεδονίας-Θράκης παρουσία βουλευτών και τοπικών αξιωματούχων και περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφανιών και ομιλίες. Την Κυριακή παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις που έγιναν στο χωριό Καρυδιά, τόπο θυσίας του Τέλλου Αγρα και του Αντώνη Μίγγα, παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος Εδεσσας. Στη συνέχεια  επισκέφθηκαν έκθεση φωτογραφίας που λειτουργούσε στο χωριό με θέμα τον Μακεδονικό Αγώνα, καθώς και το μουσείο.
Στην ομιλία του ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Καρυδιά  αναφέρθηκε στην ζωή και τον αγώνα του Γαργαλιανιώτη Τέλλου Αγρα σημειώνοντας μεταξύ άλλων: "Αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής επειδή πιστεύουμε ότι η συντήρηση της ιστορικής μνήμης δεν αποτελεί παραχώρηση στη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό αλλά τονίζει την ευγνωμοσύνη μας προς τους εθνικούς μας ήρωες και τονώνει το ηθικό και πατριωτικό φρόνημα. Ο Τέλλος Αγρας αποτελεί εξέχουσα φυσιογνωμία του Μακεδονικού Αγώνα, μια από τις ηρωικότερες και ευγενέστερες φυσιογνωμίες του έθνους".