Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 15:02

Εκδήλωση στη Χώρα με αναβίωση παλαιών παιχνιδιών

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση στη Χώρα με αναβίωση παλαιών παιχνιδιών

Η πρωτοβουλία του ομίλου μας να ξαναθυμίσει σε μικρούς και μεγάλους ξεχασμένα παιδικά παιχνίδια που παίζονταν τις προηγούμενες δεκαετίες στις γειτονιές και στις αλάνες,  πραγματοποιήθηκε για ακόμα μία χρονιά στην κατασκήνωση Φωτοχαρά την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011.  Η κατασκήνωση γέμισε από φωνές μικρών και μεγάλων.   Οι μεγάλοι θυμήθηκαν με νοσταλγία τα παιδικά τους χρόνια και οι μικροί έμαθαν ένα άλλο τρόπο ψυχαγωγίας λιγότερο εντυπωσιακό από τα έτοιμα παιχνίδια τα βίντεο και τα ηλεκτρονικά αλλά ίσως ποιο ουσιαστικό που προάγει την ομαδικότητα, τις δεξιότητες και τη σωματική άσκηση.
Ως λαογραφικός όμιλος ευχαριστούμε θερμά τις γυμνάστριες κυρίες Μαριάνθη Πετροπούλου και Δήμητρα Ξιάρχου για την ιδιαίτερο ζήλο που έδειξαν για την επιτυχία της οργάνωσης. 
Τέλος οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Παναγιωτοπούλου για την παραχώρηση των κατασκηνώσεων
Ως λαογραφικός όμιλος, μετά την επιτυχία της εκδήλωσης παρ’ όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, δίνουμε ραντεβού του χρόνου με  περισσότερα παιχνίδια και ίσως με τη διοργάνωση πρωταθλήματος μπούρκας και γουρουνίτσας. Θα ανακαλύψετε ότι πολλά σύγχρονα σπορ έχουν τις ρίζες τους στα πανάρχαια αυτά παιχνίδια.   

Από το Δ.Σ. του Ομίλου


NEWSLETTER