Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011 14:41

Ο γιορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών από το ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο"

Γράφτηκε από την
Ο γιορτασμός της  Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών από το ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο"




Ολοκληρώνονται την επόμενη εβδομάδα  οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου). Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ενημέρωση του κοινού για το πρόβλημα των εξαρτήσεων και τους τρόπους αντιμετώπισής του, αλλά και η διασύνδεση του ΚΕΘΕΑ με την τοπική κοινωνία. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Σπάρτη (30/05 – 03/06), με την επιτυχή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Λακωνίας. Με την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου φιλοξενήθηκε η αναδρομική έκθεση αφίσας του ΚΕΘΕΑ και πραγματοποιήθηκε ομιλία σχετικά με την πρόληψη, απεξάρτηση & κοινωνική επανένταξη, ενώ στήθηκαν ενημερωτικά περίπτερα σε κεντρικά σημεία της Σπάρτης και στο Γύθειο.

Συνεχίστηκαν στο Ναύπλιο (13/06- 16/06), με τα εγκαίνια του νέου Συμβουλευτικού Κέντρου του ΚΕΘΕΑ σε χώρο που παραχώρησε, επισκεύασε και εξόπλισε η Δημοτική Αρχή (ο χώρος ανήκει στην  Χριστιανική Αδελφότητα Θηλέων Άργους «Αγία Μαρίνα»). Το Ναύπλιο γίνεται έτσι η 22η πόλη πανελλαδικά και η 3η στην Πελοπόννησο - μετά την Πάτρα και την Καλαμάτα- όπου οι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών και οι οικογένειές τους θα έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες του οργανισμού.

Τελικός σταθμός των εκδηλώσεων θα είναι η Καλαμάτα. Από τις 20/06 έως τις 26/06 τα μέλη, οι γονείς και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ θα διοργανώσουν εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης (αφισοκολλήσεις,  ενημερωτικές δράσεις, τουρνουά ποδοσφαίρου, έκθεση ζωγραφικής, μουσικά δρώμενα, παρέμβαση κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινότητα και συγκεκριμένα στον αθλητικό περίβολο του Δημοτικού Σχολείου Σπερχογείας σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές).
Με άξονα το σύνθημα «Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη» οι εκδηλώσεις θα στοχεύσουν στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης και της αμφίδρομης σχέσης των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ με την τοπική κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ  στο τηλ.. 27210 -89482


NEWSLETTER