Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 17:39

Παρουσίαση βιβλίων στου "Παπασωτηρίου" στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση βιβλίων στου "Παπασωτηρίου" στην Καλαμάτα

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή οι πρώτες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκδότης του Μήνα» που οργανώνουν τα καταστήματα Παπασωτηρίου Καλαμάτας με προσκεκλημένο εκδοτικό οίκο για το 2011, τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Ξεχωριστή στιγμή για όλους μας η παρουσίαση από την κ. Ρένα Ρώσση – Ζαϊρη των παιδικών της βιβλίων «Η Ντανιέλα λέει όχι» και «Ένα αδέσποτο σκυλάκι» που ενθουσίασαν και ψυχαγώγησαν τους μικρούς της φίλους που βρέθηκαν μαζί της στο νέο μας κατάστημα στον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου.

Η κ. Νικόλ – Άννα Μανιάτη παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Κομμένα Λουλούδια» και αναφερόμενη στο θεσμό του Εκδότη του Μήνα παρατήρησε με ενδθουσιασμό ότι «…τα καταστήματα Παπασωτηρίου στην Καλαμάτα έχετε καταφέρει να μετατρέψετε ένα συνηθισμένο γεγονός παρουσίασης βιβλίων σε μια πολιτιστική κίνηση που τιμά την πόλη σας».
Εξαιρετικά θερμά λόγια για την πόλη μας και τους ανθρώπους της εξέφρασε και η κ. Ρένα Ρώσση – Ζαϊρη (παρουσίασε και το νέο της βιβλίο Κόκκινο Κοράλλι) όπου μεταξύ άλλων στη σελίδα της στο facebook με χιλάδες φίλους από όλο τον κόσμο, αναφέρει « … ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, τα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, Καλαμάτας, για την πρόσκληση. Ήταν ιδιαίτερη χαρά να έρθουμε σε επαφή με το αναγνωστικό κοινό της Καλαμάτας σε όλα τα μαγευτικά βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, να ανοίξουμε την καρδιά μας, να παρουσιάσουμε τα βιβλία μας. Θαύμασα για μια ακόμα φορά την παραμυθένια Μεσσηνία, έγινα ένα με το χαμόγελο των κατοίκων της, η Καλαμάτα απέκτησε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».
Αυτή όμως είναι μόνον η αρχή. Την Παρασκευή η πόλη μας φιλοξενεί την πιο δημοφιλή και αναγνωρίσιμη ελληνίδα συγγραφέα, την κ. Λένα Μαντά και το νέο βιβλίο της «Χωρίς Χειροκρότημα». Από τις 6:30’ μ.μ. θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου (Αριστομένους 38) για γνωριμία και συζήτηση με τις αναγνώστριες της, ενώ στις 8:30’ το βράδυ θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου καταστήματος Παπασωτηρίου στον πεζόδρομο Αντωνοπούλου 12.
Το Σάββατο στις 8:00΄το βράδυ η κ. Μαντά θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο στην Costa Navarino. Η εκδήλωση είναι ανοικτή και δωρεάν για το κοινό της Μεσσηνίας. Προσφέρεται δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς και επιστροφής για τους κατοίκους της Καλαμάτας (πληροφορίες στα τηλέφωνα: 27210 23023 και 27210 25210).
Το Σάββατο το πρωϊ στις 12:00΄στο νέο κατάστημα Παπασωτηρίου (πεζόδρομος Αντωνοπούλου 12) συνεχίζονται οι παιδικές εκδηλώσεις με προσκεκλημένη την κ. Ιωάννα Μπουλντούμη. Οι μικροί της φίλοι των πρώτων τάξεων του Δημοτικού θα έχουν τη χαρά να ψυχαγωγηθούν και να συμμετέχουν «στις περιπέτειες του επιθεωρητή Σέλοκ του σέλινου" και να ανακαλύψουν "Το Φαντασμένο Γάλλο Παπαγάλο". Η εκδήλωση θα επαναληφθεί και την Κυριακή 26 Ιουνίου στην Costa Navarino.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται μέχρι και τις 17 Ιουλίου. Πληροφορίες στα καταστήματα Παπασωτηρίου.


NEWSLETTER