Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 21:19

8.000 αγκινάρες στη γιορτή της Μικρομάνης αύριο το βράδυ

Γράφτηκε από την
Η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μικρομάνης Βασιλική Ανδρεάδου και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Αρναούτης

Η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μικρομάνης Βασιλική Ανδρεάδου και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Αρναούτης

 

Περισσότερο κόσμο από ποτέ περιμένουν αύριο στη Μικρομάνη οι διοργανωτές της φετινής "Γιορτής Αγκινάρας"... η οποία έχει τη δική της ιστορία από το 1986!
Η γιορτή αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Μικρομάνης στην πλατεία του χωριού. Αύριο Σάββατο στις 9 το βράδυ λοιπόν, θα προσφερθούν σε όλο τον κόσμο αγκινάρες μαγειρεμένες με διάφορους τρόπους. Μάλιστα, 8.000 κεφάλια αγκινάρας έχουν καθαριστεί κι ετοιμαστεί για τα φαγητά, όλα από ντόπιους παραγωγούς.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στην οποία δε μετέχουν όλοι οι παραγωγοί -όπως μας λένε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου- αλλά μετέχουν οι περισσότεροι, με μεγάλες ποσότητες αγκινάρας. Φέτος ήταν μια καλή χρονιά για τους παραγωγούς, που πιστεύουν πάρα πολύ στα θρεπτικά στοιχεία του προϊόντος τους.
«Πάντα οι γυναίκες της Μικρομάνης είναι η ψυχή και... τα χέρια της γιορτής», λένε η πρόεδρος του συλλόγου Βασιλική Ανδρεάδου και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Αρναούτης. «Φέτος είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση! Τριάντα γυναίκες έδωσαν το "παρών" και σε μια ώρα καθαρίζονταν 1.500 αγκινάρες. Η πλειοψηφία είναι οι γιαγιάδες! Χωρίς αυτές δεν γίνεται τίποτα. Εχουν πολύ μεγάλη εμπειρία, γι' αυτό και τις ακούμε και τις σεβόμαστε», προσθέτουν.
Πέρσι στη γιορτή βρέθηκαν 3.500-4.000 επισκέπτες, αλλά φέτος ο σύλλογος περιμένει ακόμη περισσότερους! Μερικές από τις γεύσεις που θα προσφερθούν είναι σουφλέ αγκινάρας, αγκινάρες γεμιστές με κιμά και αγκινάρες με σκορδαλιά. Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως όλα τα φαγητά θα είναι φρεσκότατα, γιατί μαγειρεύονται αποκλειστικά το Σάββατο το πρωί απ' τα ξημερώματα!
Μουσική στη γιορτή θα παίξει η ορχήστρα του Θέμη Ταχματζίδη.


NEWSLETTER