Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 09:19

Καλαμάτα: 2.500 καρναβαλιστές έτοιμοι για ξεφάντωμα από σήμερα (αναλυτικό πρόγραμμα)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 2.500 καρναβαλιστές έτοιμοι για ξεφάντωμα από σήμερα (αναλυτικό πρόγραμμα)

Το πρόγραμμα για το Καλαματιανό Καρναβάλι 2016 ξεκινά σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ., με την τελετή έναρξης στην πλατεία Οθωνος.

Ο δήμαρχος Π. Νίκας σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο κάλεσε όλο τον κόσμο να βγει, να στηρίξει την έναρξη του καρναβαλιού, το οποίο είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους εθελοντές, την επιτροπή και τις ομάδες που θα λάβουν μέρος.

Μέχρι τώρα οι καρναβαλιστές είναι 2.500, όπως έκανε γνωστό η Χρύσα Λιάππα, στέλεχος του Καλαματιανού Καρναβαλιού. Οι στολές όλων των γκρουπ είναι όμορφες, αισιόδοξες και μπορεί να τις δει κανείς στο Πνευματικό Κέντρο. Οποιος θέλει, μπορεί ακόμα να λάβει μέρος σε κάποια ομάδα ή και να κατεβάσει δικό του γκρουπ. 

Η εθελόντρια Μαριάννα Μάλαμα κάλεσε μικρούς και μεγάλους στις εκδηλώσεις, στα κουίζ και στα παιχνίδια. Η Βασιλική Γκόνη, επίσης εθελόντρια μίλησε για το πρόγραμμα της έναρξης. 

Ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος σημείωσε πως σε όλο το δήμο θα γίνουν και παραδοσιακά δρώμενα όπως λιώσιμο παστού, κέρασμα μακαρονάδας, με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις της Νέδουσας. Ολα τα στοιχεία υπάρχουν στο σάιτ του καρναβαλιού www.kalamatianokarnavali.gr και στο ειδικό περιοδικό που διανέμεται στην πόλη. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

- Το αποκριάτικο πάρτι των καρναβαλιστών θα γίνει την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 10 μ.μ. και θέμα “Καπ(Έλα)” στο κλαμπ "Please don't tell". Παρουσιάζει η Ηρώ Λυμπέρη, μουσική θα παίξει ο Βαγγέλης Παπαποστολόπουλος. Η είσοδος με ποτό κοστίζει 7 ευρώ. 

- Το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 7 μ.μ. αρχίζει η νυχτερινή παρέλαση με τίτλο «Αυτοφωτιστείτε» στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στην κεντρική πλατεία (Βασ. Γεωργίου). Στην παρουσίαση θα είναι η Λίνα Καλαποθάκη και στη μουσική ο dj Klimen. 

- Το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία ο στόχος είναι να σπάσει το Παγκόσμιο Bachata Guinness Record, με ομαδικό χορό. Παρουσιάζουν οι Λίνα Καλαποθάκη, Γιάννης Δομάτζης. Τραγουδά ο Νεκτάριος Βασιλείου. Νωρίτερα στη 1 μ.μ. ξεκινά ο τελικός παιχνιδιών στην πλατεία, με την Ηρώ Λυμπέρη και τον dj Δημήτρη Σταθουλόπουλο.

- H μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του 2016 θα γίνει την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 2.30 μ.μ., και αμέσως μετά ακολουθεί η τελετή λήξης, η απονομή βραβείων και η συναυλία με τους «Otherview» στην κεντρική πλατεία. Στην παρουσίαση θα είναι η Αστρη Μαυρέα και ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος και στη μουσική επιμέλεια οι Νάσος Παπατζιμόπουλος και Ηλίας Μπακέας.

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER