Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011 22:21

Βραβεία για το διαγωνισμό σκιάχτρων στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Βραβεία για το διαγωνισμό σκιάχτρων στην Κυπαρισσία

Με την βράβευση των σκιάχτρων που ξεχώρισαν ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο πρώτος διαγωνισμός παραδοσιακών σκιάχτρων που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας.
Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Αικατερίνη Καμηλάκη, Κάρμεν Ρουγγέρη και Τάσο Αριδά δυσκολεύτηκε -όπως ομολόγησαν- να επιλέξουν τα πέντε καλύτερα σκιάχτρα, ενώ τόνισαν ότι πρόκειται για μια έκθεση σκιάχτρων που θα μπορούσε να σταθεί σε εκδηλώσεις μεγάλων πόλεων. Το κριτήριο της επιλογής τους ήταν το παραδοσιακό στυλ που είχαν τα σκιάχτρα, ο φόβος που έβγαζαν, αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Οπως σημείωσαν οι κριτές, οι παραγωγοί παλιά χρησιμοποιούσαν απλά υλικά που δεν χρειάζονταν.
Τα πέντε σκιάχτρα με την σειρά που βραβεύτηκαν κερδίζοντας παράλληλα από αντίστοιχα δώρα των χορηγών της εκδήλωσης ήταν της Πολυξένης Διακουμή από το Σύλλογο "Καλλιπάτειρα" του Κοπανακίου, της Εφης Μπόζου, της Βούλας Ζαχαρίου, μιας ομάδας μικρών παιδιών και πιο συγκεκριμένα του Χαράλαμπου, Θεοδώρας, Στάθη Κανελλόπουλου, Μυρτώς και Δήμητρας Μπαμπαρούτση, Δώρας, Καλλιόπης και Μπέμπη Παπαδόπουλου που όλα μαζί είναι πρώτα ξαδέρφια, του φίλου τους Σοφοκλή Κοσυβάκη και του παππού τους Μανώλη Παπαδόπουλου, της Αννα Διπλαράκη.
Ειδικό βραβείο δόθηκε και σ’ ένα έκτο σκιάχτρο της τουρίστριας Νάντιας Χόπμαν η οποία κάνοντας τις διακοπές της στην Κυπαρισσία είδε τον διαγωνισμό και δημιούργησε το δικό της σκιάχτρο.
Με 45 συνολικά συμμετοχές που θεωρούνται πολύ ικανοποιητικές και με ανταπόκριση που βάζει τις βάσεις για την συνέχιση αυτού του διαγωνισμού, ανανέωσαν όλοι το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά σε ένα διαγωνισμό με πανελλήνιο χαρακτήρα.

 


NEWSLETTER