Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 20:34

Παράσταση του Μορφωτικού" Λαϊκή παράδοση και παιδί"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παράσταση του Μορφωτικού" Λαϊκή παράδοση και παιδί"

Στο Κάστρο της Καλαμάτας θα δοθεί η καλοκαιρινή παράσταση του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας το Σάββατο στις 8.30 μ.μ. με θέμα "Λαϊκή παράδοση και παιδί". 

Μουσική θα παίξουν οι: Αποστόλης Βαγγελάκης, Παύλος Μπατσικούρας, Κυριάκος Μαρκόγιαννης, Χρήστος Λαδάς, Γιώργος Κλάδης. Τραγουδούν οι: Μανώλης Σύριος, Ευάγγελος Λαμπρόπουλος και η Χορωδία. Με τα ρούχα ασχολήθηκαν η Κατερίνα Λουτραγιώτη και η Ομάδα Εργασίας, η καλλιτεχνική επιμέλεια ήταν της Ελενας Κορμάζου.

Δίδαξαν οι: Χριστίνα Ζοργιάνου, Ελενα Κορμάζου, Βασιλική Κωστοπούλου, αφηγείται η Νίκη Μπούνα - Λιανού. Τα ηχητικά και ο φωτισμός είναι του Χρήστου Κουτσαϊμάνη.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας ιδρύθηκε το 1976 με έδρα την Καλαμάτα και στόχους σύμφωνα με το καταστατικό του την ανάπτυξη κάθε μορφής πνευματικών, μορφωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, την διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής  μας κληρονομιάς και της Ελληνικής λαϊκής παράδοσης σε αρμονικό συνδυασμό με τα σύγχρονα πολιτιστικά ρεύματα. Επίσης την συγκέντρωση, αξιοποίηση και ανάπτυξη όλων των πνευματικών και πολιτιστικών δυνάμεων και την ενίσχυση της πνευματικής και πολιτιστικής δραστηριότητας του τόπου και την ανάπτυξη της ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Τα τελευταία χρόνια ο άξονας των δραστηριοτήτων του συλλόγου περιστρέφεται κυρίως στη διατήρηση και συνέχεια του λαϊκού πολιτισμού μας μέσα απ’ όλες τις μορφές του και κυρίως μέσα από την Ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση. 

Στα τμήματα παραδοσιακού χορού που λειτουργεί κάθε χρόνο, διδάσκονται χορό περίπου 700 άτομα όλων των ηλικιών. Διατηρεί επίσης ρεμπέτικη και παραδοσιακή ερασιτεχνική κομπανία, θεατρική ομάδα ενηλίκων, ομάδα θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά, τμήμα χορωδίας, τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων και παιδική ομάδα σκακιού. 

Διατηρεί πλουσιότατη ιματιοθήκη με ενδυμασίες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, πολλές από τις οποίες είναι αυθεντικές, καλύπτοντας τις ενδυματολογικές ανάγκες όλων των τμημάτων του Συλλόγου. 

Στα χρόνια της λειτουργίας του ο Σύλλογος με τις χορευτικές του ομάδες αλλά και με το θεατρικό του σχήμα πραγματοποίησε πάμπολλες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού (Καναδά, Η.Π.Α., Ελβετία, Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κένυα, Κύπρο κ.α.).

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER