Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 17:53

Εκθεση φωτογραφίας για την παλιά Καλαμάτα στον πεζόδρομο του “Mylo”

Γράφτηκε από την

Φωτογραφίες από το παρελθόν της Καλαμάτας θα εκτεθούν από αύριο στον μικρό πεζόδρομο του εστιατορίου “Mylo”, μεταξύ παλαιού Δημαρχείου και ξενοδοχείου “Rex”.

Η έκθεση, με τίτλο “Η παλιά πόλη”, περιλαμβάνει εικόνες που διατρέχουν την ιστορία της Καλαμάτας και οι οποίες έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι οποίοι αξιοποιούν και μέρος του αρχείου του Ιωάννη Α. Παπαχρήστου, οι φωτογραφίες αυτές των περασμένων δεκαετιών αφηγούνται με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο ιστορίες της πόλης:

“Αναμνήσεις και στιγμιότυπα από το μακρινό παρελθόν, ξεθωριασμένες φωτογραφίες, μισοσβησμένα αρχεία, έντονες εντυπώσεις και βιώματα, συνθέτουν το παζλ της παλιάς πόλης. Ιδιαίτερα μέρη, υπέροχοι άνθρωποι, ευχάριστα αλλά και δύσκολα συμβάντα που αποτυπώθηκαν στον φακό μας θυμίζουν το χθες, αξιώνοντας μια θέση στην μνήμη και στην καρδιά μας.

Ο χρόνος που όλα τα αλλάζει, όχι μόνο αυτός, αλλά και οι άνθρωποι και τα στοιχεία της φύσης που δρουν μέσα του, οδηγούν στην αέναη εναλλαγή των πάντων (τη μεγάλη αλήθεια του Ηράκλειτου) αλλά αφήνουν τα ίχνη τους στο χώρο. Χάρη στο μοναδικό φωτογραφικό υλικό, αυτό το χρονικό συμπύκνωμα αναβιώνει, ξετυλίγεται εμπρός μας και δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και μη να κάνουν έναν όμορφο ιστορικό περίπατο”.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης -η οποία θα διαρκέσει από τις 30 Αυγούστου έως και τις 12 Σεπτεμβρίου- είναι του Βασίλη Καριζώνη.