Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 07:53

«Αρχιτεκτονική και Δημοκρατία» στην Costa Navarino

Γράφτηκε από την
«Αρχιτεκτονική και Δημοκρατία»  στην Costa Navarino

Ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του Zaha Hadid Architects, Patrick Schumacher, ο βραβευμένος με Nobel Paul Krugman, ο συγγραφέας Charles Landry και άλλοι διακεκριμένοι συμμετέχοντες θα παραστούν στη φετινή συζήτηση του Architecture and Democracy Forum, που θα γίνει στην Costa Navarino.

Ο κορυφαίος προορισμός αειφορίας, θα αποτελέσει το χώρο φιλοξενίας της κλειστής εκδήλωσης «Architecture and Democracy» που θα γίνει το διάστημα 16 - 18 Σεπτεμβρίου (από σήμερα ως την Κυριακή), στο πλαίσιο του φετινού ‘Athens Democracy Forum’ των New York Times. Η εκδήλωση αποτελεί τη συνέχεια του πρώτου επιτυχημένου διήμερου που έγινε το 2015 με θέμα «Art and Democracy», του νομπελίστα Paul Krugman, του καλλιτέχνη Jeff Koons και του Serge Schmemann, μέλους της συντακτικής επιτροπής των NYT.

«Μπορεί η αρχιτεκτονική να είναι δημοκρατική»; «Με ποιους τρόπους μπορεί η αρχιτεκτονική και ο αστικός σχεδιασμός να αντιπροσωπεύει και να προάγει τη δημοκρατία»; Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητήσουν σημαντικές προσωπικότητες από διάφορους κλάδους κατά τη διάρκεια του διημέρου.  Τον συντονισμό θα έχει ο Roger Cohen (αρθρογράφος των NYT). 

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής: ο επικεφαλής αρχιτέκτονας των Zaha Hadid Architects Patrick Schumacher, ο βραβευμένος με Nobel Paul Krugman, ο συγγραφέας Charles Landry, ο καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης.

Παράλληλα με τη συζήτηση, το διήμερο θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο, συμπληρωματικό πρόγραμμα δράσεων και αυθεντικών εμπειριών στην Costa Navarino, μαζί με μια περιήγηση στο Παλάτι του Νέστορα στην Πύλο, γκολφ στα γήπεδα The Dunes ή The Bay, έναν «Φιλοσοφικό Περίπατο» (συζήτηση με καθηγητή φιλοσοφίας για θέματα της επικαιρότητας μέσα από τη ματιά των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, μέσα στους ελαιώνες) και δραστηριότητες γευσιγνωσίας κρασιού και ελαιολάδου, ώστε οι προσκεκλημένοι να ανακαλύψουν τις μοναδικές γεύσεις της περιοχής.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER