Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 16:23

Εκθεση κεραμικής στο Κέντρο Τέχνης

Γράφτηκε από την
Εκθεση κεραμικής στο Κέντρο Τέχνης

Ομαδική έκθεση κεραμικής φιλοξενεί το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας από σήμερα Παρασκευή ως και τις 5 Οκτώβρη στην οδό Ναυαρίνου 8. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 8.30 μ.μ. και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι των Παναγιώτη Λαμπρινίδη και Κωνσταντίνας Μαλιαρού. Αναλυτικά μετέχουν οι: Πάνος Αδαλόπουλος, Εριέτα Βερναδάκη, Μαρία Θάνου, Μαριανέλη Καρέλλου, Δημήτρης Κούμανης, Κωνσταντίνα Μαλλιαρού, Μαρία Μπουρίκα, Μαρία Νανοπούλου, Καλλιόπη Πανοπούλου, Αριστείδης Στασινάκης. 

Χτες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Λαμπρινίδης διευθυντής του Εικαστικού Τομέα είπε πως αυτή είναι η πρώτη εκδήλωση για φέτος. Σχολίασε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει σχολή κεραμικής επίσημα και πως όλα αυτά τα χρόνια, η Καλαμάτα με την τεχνογνωσία και το υψηλό επίπεδο μάθησης, έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη δική της Σχολή. Εχουν διδαχθεί όλες οι τεχνικές, τα εργαστήρια είναι πλήρως εξοπλισμένα και όλα αυτά τα χρόνια έχουν διδαχθεί κεραμική πάνω από 400 άτομα, κάποια από αυτά για περισσότερα από 10 διδακτικά έτη. Η εκπαιδευτικός κ. Μαλιαρού πρόσθεσε πως στο Εικαστικό μπορεί κανείς να φτιάξει αντίγραφα νεολιθικά, μινωικά, βυζαντινά, σύγχρονα, πρωτόγονα, πορσελάνες, αβεντουρίνες, ρακού. 

Οποιος θέλει να δει από κοντά πώς φτιάχνεται ένα κεραμικό αντικείμενο, μπορεί δωρεάν να παρακολουθήσει 2 - 3 μαθήματα μέχρι να αποφασίσει, όπως τονίστηκε στη συνέντευξη.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη ως τις 5 Οκτώβρη, Δευτέρα - Παρασκευή 2 - 9 μ.μ. και Σάββατα 10 - 5 μ.μ.

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER