Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016 08:12

Πανελλαδικό συνέδριο Κινηματογραφικών Λεσχών στην Καλαμάτα  

Γράφτηκε από την
Πανελλαδικό συνέδριο Κινηματογραφικών Λεσχών στην Καλαμάτα  

 

Στην Καλαμάτα, από τις 21 έως 23 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 29ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, με θέμα «Ο έρωτας στον Κινηματογράφο».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου -στην οποία προγραμματίζεται να παραστεί και να χαιρετίσει ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς- θα γίνει στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου, την Παρασκευή 21 του μήνα, στις 7.30 το απόγευμα.

Ηδη από μεθαύριο Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, ξεκινούν και παράλληλες εκδηλώσεις με προβολή δύο ταινιών κάθε μέρα και ελεύθερη είσοδο.

Διοργανωτές του συνεδρίου -το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού- είναι η Ομοσπονδία, από κοινού με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας-Filmhouse και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων -παράλληλων και συνεδριακών- που έχει ανακοινωθεί έχει ως εξής:

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου: α) 8 μ.μ. «Δάφνις και Χλόη» του Ορέστη Λάσκου, β) 9.30 μ.μ. «Μικρές Αφροδίτες» του Νίκου Κούνδουρου

Τρίτη 18 Οκτωβρίου: α) 9.30 μ.μ. Ταινίες μικρού μήκους Μεσσήνιων κινηματογραφιστών («Κυριακή εννιά με εννιά» της Ιρίνα Μπόικο και «OXeΣΥ» του Βενετσάνου Μπαλόπουλου), β) 10 μ.μ. «Δεσμά αίματος» του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου: α) 8 μ.μ. «Η  αυγή / Sunrise: A song of two humans του Φρέντεριχ Βίλχεμ Μουρνάου, β) 9.30 μ.μ. «Ερωτική επιθυμία / Faayeungninwa» του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου: 9.30 μ.μ. «Ο έρωτας του Οδυσσέα» του Βασίλη Βαφέα

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου: α) 5.30 μ.μ. παρουσίαση στην «Μπουκαδούρα» του βιβλίου του Γιάννη Σολδάτου «Η Ευδοξία, ο Μίμης και τα κοράκια», β) 7.30 μ.μ. έναρξη συνεδρίου στο Εργατικό Κέντρο, γ) 8 μ.μ. θεματική «40 χρόνια Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου», προβολή ταινίας «Οι απέναντι» του Γιώργου Πανουσόπουλου

Σάββατο 22 Οκτωβρίου: α) 10 π.μ. «Ο έρωτας στον κινηματογράφο», β) 5 μ.μ. εργαστήριο «Μαθαίνω τον εαυτό μου καλύτερα με ταινίες μικρού μήκους», γ) 7.30 μ.μ. Τιμητική εκδήλωση της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας για τον βραβευμένο κινηματογραφιστή Σάκη Μανιάτη, προβολή (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) της ταινίας του «Ε, Σταύρο! Ε, Μεχμέτ!», καθώς και της ταινίας «Οι κινηματογραφιστές για τον Σάκη Μανιάτη»

Κυριακή 23 Οκτωβρίου: 10 π.μ. επίσκεψη και ξενάγηση των κινηματογραφιστών στην κινηματογραφική Καλαμάτα, από την Ομάδα «Πάμε βόλτα».


NEWSLETTER