Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 14:49

Επίσημη έναρξη του Συνεδρίου Κινηματογραφικών Λεσχών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Ξεκινά σήμερα τις εργασίες του το τριήμερο 29ο Συνέδριο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, το οποίο φέτος φιλοξενείται στην Καλαμάτα. Στη διοργάνωσή συμμετέχουν η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιλαμβάνει καταρχάς μια βιβλιοπαρουσίαση στις 5.30 μ.μ. στην «Μπουκαδούρα» (Μιαούλη 30, πάρκο Λιμενικού). Θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα του Γιάννη Σολδάτου «Η Ευδοξία, ο Μίμης και τα κοράκια», για το οποίο θα μιλήσουν, ο σκηνοθέτης  Σταύρος Τσακίρης, η συγγραφέας Ειρήνη Σταματοπούλου και η θεατρολόγος Δήμητρα Πετροπούλου. Νωρίτερα, χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο πρόεδρος της ΟΚΛΕ Δημήτρης Καλαντίδης, ο πρόεδρος της ΠΕΚΚ Ανδρέας Τύρος και ο εκδότης του οίκου Vakxikon.gr Νέστορας Πουλάκος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Στις 7.30 το βράδυ θα γίνει η επίσημη έναρξη του συνεδρίου στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Θα διαβαστεί αρχικά χαιρετισμός του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά - ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν επίσης οι: Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Αναστασία Λιόκουρα από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας-«Filmhouse», Δημήτρης Καλαντίδης πρόεδρος Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας.

Στις 8 μ.μ. ακολουθεί η εκδήλωση «40 χρόνια Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)», με ομιλητές τους Ανδρέα Τύρο πρόεδρος ΠΕΚΚ, Νίνος Φένεκ Μικελίδη, αντιπρόεδρο, και Νέστορα Πουλάκος γενικό γραμματέα της ένωσης.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου θα ολοκληρωθεί με την προβολή της γνωστής ταινίας του Γιώργου Πανουσόπουλου «Οι απέναντι» (1981), με την Μπέτυ Λιβανού: «Κινηματογραφώντας νωχελικά την αποκαλυπτική ενηλικίωση ενός ήρωα που, μέσα σε ένα καλοκαίρι θα αναγκαστεί να βγει από την ασφάλεια της σκοτεινής του εμμονής και να δει για πρώτη φορά με γυμνό μάτι τη ζωή, ο Γιώργος Πανουσόπουλος κλείνει μέσα στους "Απέναντι" όλες εκείνες τις τυχαίες στιγμές που χάνονται, όταν δεν είσαι εκεί για να τις δεις».