Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 15:40

Αβίαστο γέλιο στην "Κόμισσα της φάμπρικας" από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

Γράφτηκε από την
Αβίαστο γέλιο στην "Κόμισσα της φάμπρικας" από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

Πολύ γέλιο χάρισε απλόχερα στους θεατές η "Κόμισσα της φάμπρικας", η οποία έκανε πρεμιέρα από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο την Παρασκευή το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. 

Οι ατάκες των Γιαλαμά - Πρετεντέρη ήταν απολαυστικές και παρότι αναφέρονταν σε μια άλλη, περασμένη εποχή για την Ελλάδα, προκαλούσαν αβίαστα το γέλιο, αφού είναι ως και σήμερα επίκαιρες. Ο σκηνοθέτης Περικλής Αλμπάνης, ξανασυνεργάστηκε με το ΜΕΘ μετά από πολλά χρόνια, αφού από εκεί ξεκίνησε την καριέρα του. Επέλεξε τους ηθοποιούς με πολύ επιτυχημένο τρόπο για τον κάθε ρόλο και τους καθοδήγησε ώστε να είναι αυθόρμητοι και αστείοι, χωρίς να φτάνουν στην υπερβολή. 

Από τη σκηνή περνούν πολλά πρόσωπα, τα οποία ανάλογα με την κατάσταση, ή το πρόβλημα που δημιουργείται, φτιάχνουν μικρές "συμμαχίες" για να τις διαλύσουν στην επόμενη σκηνή και να στήσουν άλλες. Ο παράνομος, ο αστυνομικός και ο κομουνιστής ζουν υπό την ίδια στέγη, τσακώνονται, μπερδεύονται, αλλά δεν χάνουν τη γλυκύτητα και την ανθρωπιά τους, ο ένας για τον άλλον. Ολα αυτά, σε ένα σκηνικό παλιάς, φτωχικής γειτονιάς, το οποίο έχει αποδώσει πολύ καλά ο Βένος Μπαλόπουλος. Μία πολύ άρτια δουλειά, για το ΜΕΘ, η οποία φαίνεται πως θα έχει την επιτυχία που της αξίζει. 

Στο ξεκίνημα της παράστασης, τον κόσμο καλωσόρισε ο Ανδρέας Παπαθεοδωρίδης αντιπρόεδρος του ΜΕΘ, ο οποίος μίλησε για τα 39 χρόνια δημιουργίας και συνεχούς παρουσίας της ομάδας. Αναφέρθηκε στους δασκάλους που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από το ΜΕΘ και δίδαξαν τα μέλη του, ενώ ο Περικλής Αλμπάνης εξήρε το κουράγιο τους, να κάνουν πρόβες κάθε βράδυ, μετά από τις δουλειές τους, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για το θέατρο. 

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER