Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 19:11

Ενα σημαντικό θεατρικό γεγονός στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Το μάθημα» του Ευ. Ιονέσκο από τη θεατρική ομάδα Re-Act, στο «Θέατρο Νηπιαγωγείο» στην οδό Λεΐκων 24.

Πραγματικά το αποτέλεσμα της παράστασης ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Το να αποφασίζει μια ομάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών με αυτοθυσία να ιδρύσει εκ του μηδενός μια θεατρική σκηνή με επαγγελματικές προδιαγραφές στην Καλαμάτα, πιστέψτε ότι το ρίσκο ή αν θέλετε ο συντελεστής δυσκολίας συνολικά είναι υψηλότατος. Βεβαίως όταν δει κανείς το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα καταλάβει ότι η δύναμή τους και η αποφασιστικότητά τους πηγάζει από τον ιδεολογικό - καλλιτεχνικό και τεχνικό θεατρικό εξοπλισμό τους. 

Πάνω απ' όλα διακρίνει κανείς μια εξοντωτική θεατρική διαδικασία προβών -πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, όταν έχεις μια απόλυτη καλλιτεχνική σκηνική επιτυχία, κάτι που με μεγάλη συγκίνηση διαπιστώσαμε. Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε πιο αναλυτικά σ' αυτό το θεατρικό γεγονός που παίρνει σάρκα και οστά στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά προς το παρόν τονίζουμε το ότι ξαφνικά μια ομάδα αποφοίτων μαθητών της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης "Κάρολος Κουν" αποφασίζουν και ιδρύουν μια πρωτοποριακή θεατρική σκηνή «εκτός των τειχών» είναι ένα μεγάλης σημασίας θεατρικό γεγονός. 

Ελπίζουμε άμεσα και στην πορεία της δράσης τους να διαπιστώσουν ότι το επί χρόνια εκπαιδευόμενο φιλοθεατρικό κοινό της Καλαμάτας θα αγκαλιάσει τη δράση τους και θα τους στηρίξει. Πάνω απ' όλα να λάβουν υπ' όψιν τη δράση αυτή και οι ιθύνοντες περί των πολιτιστικών κι όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την εξέλιξη του θεάτρου και του πολιτισμού της Καλαμάτας. 

Καλούμε το θεατρόφιλο κοινό της πόλης και τα μέλη των θεατρικών ομάδων που τόσα πρόσφεραν και προσφέρουν διατηρώντας ανοιχτή την υπόθεση του θεάτρου στην πόλη, να παρακολουθήσουν από κοντά ως θεατές και φίλοι της δυναμικής αυτής προσπάθειας της θεατρική ομάδας Re-Act. 

«Το μάθημα» θα παίζεται μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου με μια επιπρόσθετη σημαντική πληροφορία: «Το μάθημα» αποτελεί μέρος ενός ετήσιου δυναμικού   θεατρικού προγραμματισμού, γεγονός που δείχνει τη σοβαρότητα και την αποφασιστικότητα της ομάδας Re-Act.

 

Κώστας Χαλκιάς 

Ηθοποιός - σκηνοθέτης