Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 17:21

180 νέοι τίτλοι στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
180 νέοι τίτλοι στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας (βίντεο)

Με 180 νέους τίτλους βιβλίων εμπλουτίστηκε η σπουδαία συλλογή της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, η οποία στεγάζεται στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη καθώς δεν είχε γίνει παραγγελία βιβλίων από το 2009. Μάλιστα, εξασφαλίστηκαν περισσότερα χρήματα στον φετινό προϋπολογισμό, ο οποίος σχεδόν διπλασιάστηκε, και σύμφωνα με την προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης, Νινέτα Σωτηράκη, δεν αποκλείεται φέτος να γίνει παραγγελία ακόμα μεγαλύτερου αριθμού βιβλίων.

Ο απολογισμός για το προηγούμενο έτος και η στοχοθεσία για τη νέα χρονιά θα γίνει από το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, κατά την εκδήλωση για την κοπή της πίτας, στο χώρο του αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης.

Πρέπει να σημειωθεί πως είναι αρκετές οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, ενώ είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία για την αρχειοθέτηση ηλεκτρονικού υλικού.

Παράλληλα, καταγράφεται αυξητική η τάση δανεισμού με όλο και περισσότερο κόσμο να δείχνει ενδιαφέρον, ενώ εκτιμάται πως καθοριστικά θα συμβάλλουν οι δράσεις που προγραμματίζονται.

Κ.Δ.


NEWSLETTER