Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 18:34

Ανοίγει το καλοκαίρι το Λύκειο Επιδαύρου

Γράφτηκε από την

Το Λύκειo Επιδαύρου προετοιμάζεται για τη λειτουργία του το καλοκαίρι.

Οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα http://greekfestival.gr/gr/epidaurus_lyceum έως τις 15 Απριλίου.

O καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος όρισε το νεοσύστατο λύκειο ως ένα διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος, που θα λειτουργεί κάθε χρόνο αρχής γενομένης από 4 έως 19 Ιουλίου 2017, στη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου/Δήμου Ασκληπιείου.

Απευθύνεται σε σπουδαστές Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών με κατεύθυνση θεατρικής πρακτικής, σπουδαστές Ακαδημιών Θεάτρου και Δραματικών Σχολών και σε απόφοιτους έως δύο έτη. Στόχος του η έρευνα του αρχαίου δράματος (τραγωδία, κωμωδία, σατυρικό δράμα) σε βιωματικό επίπεδο, η οποία θα περιλαμβάνει διαφορετικές αισθητικές τάσεις, καλλιτεχνικές «σχολές», μεθόδους και ερμηνευτικές προσεγγίσεις - από τις πιο παραδοσιακές μέχρι τις πιο πειραματικές.

Το πρόγραμμα σπουδών, με θεματική για το 2017 «Η έλευση του ξένου» περιλαμβάνει μαθήματα, που θα πραγματοποιούνται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους και σε σχέση με τα μνημεία της περιοχής, τα οποία θα παράσχουν βιωματική γνώση, την εμπειρία του ανοιχτού χώρου και θα διευρύνουν το πεδίο της έρευνας γύρω από συγκεκριμένες εκφραστικές τεχνικές και εργαλεία σκηνικής παρουσίας.

Αυτό είναι και το βασικό κριτήριο για την επιλογή των προσκεκλημένων καθηγητών. Ανάμεσα τους ο διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένος Ρώσος σκηνοθέτης και καθηγητής Αντολφ Σαπίρο, ο σκηνοθέτης Φιλίπ Ζαρίλι, γνωστός ερμηνευτής και δάσκαλος μιας μοναδικής εκπαιδευτικής μεθόδου για ηθοποιούς, που συνδυάζει γιόγκα και ασιατικές πολεμικές τέχνες, οι Σιμόν Ακμπαριάν και Κατριν Σάουμπ Ακμαπριάν από τους βασικούς συντελεστές του θρυλικού «Θεάτρου του Ήλιου» της Αριάν Μνουσκίν, η Ροζάλμπα Τόρες Γουερέρο, από τα βασικά μέλη των Rosas, ομάδας χορού της Αν Τερέζ ντε Κεερσμάακερ, ο ηθοποιός και δάσκαλος Ενρίκο Μποναβέρα από τους βασικούς συνεργάτες του Piccolo Teatro του Μιλάνου, η ερμηνεύτρια, ηθοποιός και σκηνοθέτις Μάρθα Φριντζήλα, ο σκηνοθέτης Σίμος Κακάλας, η ηθοποιός με μεγάλη εμπειρία στο παραδοσιακό τραγούδι Ρηνιώ Κυριαζή, η θεατρολόγος, μεταφράστρια και κριτικός Ελένη Βαροπούλου κ.ά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: greekfestival.gr