Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 19:11

"Η δική μας Μαρία Κάλλας" κατακτά τους ομογενείς της Αμερικής 

Γράφτηκε από την
"Η δική μας Μαρία Κάλλας" κατακτά τους ομογενείς της Αμερικής 

Η ταινία "Η δική μας Μαρία Κάλλας" συνεχίζει να κατακτά τις καρδιές ομογενών και Αμερικανών. Το κοινό του Σικάγο παρακολούθησε στις 22 Μαρτίου τη δραματοποιημένη μορφή της ζωής της ντίβας, που δεν ξεχνούσε ποτέ να αναφέρει την ελληνική καταγωγή της.

Στην κατάμεστη αίθουσα ξετυλίχτηκαν σκηνές που περιγράφουν με τρόπο λυρικό τον έρωτα, την επαγγελματική άνοδο και αποδοχή του κοινού, αλλά και τη μοναξιά, την απόρριψη και τελικά τον εσωτερικό μαρασμό, ως τον θάνατο. Οι σκέψεις των θεατών περιπλανήθηκαν στην ψυχή της Μαρίας Κάλλας και συμμερίστηκαν τα βάσανά της. Πολλές ήταν οι φορές που ψίθυροι επιδοκιμασίας, απορίας και ενθουσιασμού ακούστηκαν στην αίθουσα, ιδίως στις σκηνές με την εμβληματική προσωπικότητα του Ωνάση. 

Μετά το τέλος της προβολής, οι άνθρωποι είχαν την ανάγκη να ρωτήσουν λεπτομέρειες για γεγονότα της ζωής της, ακόμα και για τις δραματουργικές επιλογές του σκηνοθέτη. Ο Μπάμπης Τσόκας απάντησε αμέσως και δέχθηκε με χαμόγελο επιφωνήματα όπως «εξαιρετική δουλειά» και «μπράβο». Οι άνθρωποι που συνετέλεσαν στο να στεφθεί με επιτυχία η προβολή, κλήθηκαν στη σκηνή όπου δέχθηκαν από ένα βιβλίο με τις εμπειρίες των συμμετεχόντων στα γυρίσματα της ταινίας κι από ένα αυθεντικό καλαματιανό μαντίλι στο λαιμό, να τους θυμίζει την πατρίδα … 

Η βραδιά συνεχίστηκε με κέρασμα σε κοντινό κέντρο, ενώ οι συζητήσεις γύρω από την ταινία δεν σταμάτησαν στιγμή. 

Φωτογραφίες Φώτης Κουτρουμπής


NEWSLETTER