Κυριακή, 14 Μαϊος 2017 15:00

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Ο Δήμος Μεσσήνης μέσα από το φακό»

Γράφτηκε από τον
Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Ο Δήμος Μεσσήνης μέσα από το φακό»

Φωτογραφικό διαγωνισμό «για την προβολή αξιοθέατων του δήμου» προγραμματίζει ο Δήμος Μεσσήνης από 1η Ιουνίου μέχρι και 20 Ιουλίου, στο πλαίσιο μιας γενικότερης δράσης που αναλαμβάνει ο δήμος με τίτλο «Ο Δήμος Μεσσήνης μέσα από το φακό».

Η εν λόγω δράση, σύμφωνα με την εισήγηση της αντιδημάρχου Γεωργίας Παναγοπούλου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, θα εστιάζει στην αξιοποίηση της φωτογραφικής τέχνης προκειμένου «το κοινό να ανακαλύψει και να αναδείξει, μέσα από την προσωπική του οπτική, την διαχρονική και ανεξερεύνητη γη του Δήμου Μεσσήνης».

Ο διαγωνισμός έχει δύο σκέλη, το ένα αποκλειστικά για μαθητές και το δεύτερο για όλους τους υπόλοιπους, είτε δημότες, είτε επισκέπτες του δήμου, οι οποίοι θα κληθούν να στείλουν σε email του δήμου έως 5 φωτογραφίες με θέμα τοπία, αξιοθέατα, μνημεία, ανθρώπους από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου.

Τις φωτογραφίες θα κρίνει επιτροπή αποτελούμενη από τον χαράκτη Τάκη Κατσουλίδη, τον ζωγράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, τους φωτογράφους Δημήτρη Φανό, Γιώργο Τασσόπουλο, Στάθη Αθανασά και Τάκη Κούρο καθώς και τον ερασιτέχνη φωτογράφο Δημήτρη Ζώη. Οι 5 φωτογραφίες που θα πρωτεύσουν σε κάθε ένα από τα δύο σκέλη του διαγωνισμού θα κερδίσουν διάφορα δώρα.

Ωστόσο, η δράση «Ο Δήμος Μεσσήνης μέσα από το φακό» θα περιλαμβάνει επίσης, έκθεση φωτογραφίας με τις καλύτερες φωτογραφίες που θα ληφθούν στη διάρκεια του διαγωνισμού και θα παρουσιαστούν στο Δημαρχείο τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, καθώς και δωρεάν σεμινάρια φωτογραφίας.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER