Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 15:41

Ολα έτοιμα για την πρεμιέρα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ολα είναι έτοιμα για την έναρξη του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η οποία θα γίνει την Παρασκευή το βράδυ στις 10 μ.μ., στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού. Οι συντελεστές του έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου στο νέο Δημαρχείο. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πολλές αναφορές για το Διεθνές Φεστιβάλ στον Αθηναϊκό Τύπο. Πρόσθεσε πως θα γίνουν προσπάθειες η Καλαμάτα να έχει ωραία εικόνα ως προς τα σκουπίδια, το πράσινο και τα γκράφιτι, αφού θα έρθουν το διάστημα αυτό πολλοί επισκέπτες. Ζήτησε επίσης την κατανόηση και τη βοήθεια και των πολιτών, στην κατεύθυνση αυτή. Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίσει πως όλα είναι εντάξει, όσον αφορά τα οικονομικά ζητήματα, από πλευράς Δήμου και υπουργείου Ανάπτυξης. 

Με τη σειρά της η πρόεδρος της “Φάρις” Αναστασία Μπελογιάννη ευχαρίστησε και συνεχάρη την καλλιτεχνική διευθύντρια Κατερίνα Κασιούμη για την άριστη συνεργασία, καθώς και τους εθελοντές. 

Η κ. Κασιούμη συνέχισε λέγοντας πως η προπώληση πηγαίνει πολύ καλά, τόσο στα γκισέ όσο και στο σάιτ του Φεστιβάλ. Κάλεσε όλον τον κόσμο σε αυτή τη γιορτή του χορού και αναφέρθηκε στις πολλές συνεργασίες που θα έχει η φετινή διοργάνωση. 

Η έναρξη θα γίνει με το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο – Μπαλέτο της Λωρραίνης και τα έργα "Rose-variation", "Opal Loop/Cloud Installation #72503", "Sounddance" την Παρασκευή και το Σάββατο στις 10 μ.μ., στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Προπώληση: Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 6.30 μ.μ. - 9 μ.μ. καθημερινά. Πληροφορίες για εισιτήρια και αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (Visa & Mastercard) καθημερινά εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής, στα: 27210 28193 και 27210 96753, fax: 27210 89416. Προπώληση ηλεκτρονικά: www.kalamatadancefestival.gr.

 

Γ.Σαρ.