Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018 09:02

Συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

 

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο στενής συνεργασίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ο Σάκης Θεοδωρόπουλος.

Ο Μεσσήνιος πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μιλώντας την Τρίτη στην ραδιοφωνική εκπομπή “12-1 ψυχραιμία” της ΕΡΤ Καλαμάτας και τη δημοσιογράφο Μαρία Τομαρά, αποκάλυψε πως έχουν ήδη γίνει συζητήσεις ανάμεσα στην καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Λίντα Καπετανέα και τον διευθυντή του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνο Ρήγο, για να διαφανούν τα περιθώρια συνεργασίας ενόψει της 25ης διοργάνωσης που θα γίνει το 2019.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε και στις δυνατότητες που υπάρχουν να συμβάλει η Εθνική Λυρική Σκηνή στη λειτουργία του Μεγάρου Χορού, με παροχή τεχνογνωσίας και μέσω διαφόρων συνεργασιών. Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά, η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παράδοση του χώρου και η σύσταση του φορέα διαχείρισης.

Στο υπόλοιπο της εκπομπής ο Σάκης Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στην γενέτειρά του τη Μεσσήνη και στις προσωπικότητες της πόλης που έχουν διαπρέψει σε πολλούς τομείς. Επίσης, στην 38χρονη πορεία του στα διοικητικά της Βουλής των Ελλήνων, στη μεταστέγαση της Λυρικής από το ιστορικό θέατρο “Ολύμπια” της οδού Ακαδημίας στο νεότευκτο Κέντρο Πολιτισμού “Σταύρος Νίάρχος”, αλλά και στις διαδικασίες επιλογής νέου καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας - κάνοντας ειδική αναφορά στην υποψηφιότητα του Φίλιππου Σοφιανού.