Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 08:58

Ξεκινά η τοποθέτηση στεγάστρου στο Γυμνάσιο της Αρχαίας Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Ξεκινά η τοποθέτηση στεγάστρου στο Γυμνάσιο της Αρχαίας Μεσσήνης

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ξεκινάει το αμέσως επόμενο διάστημα την υλοποίηση της προμήθειας και τοποθέτησης στεγάστρου στην βορειοανατολική γωνία του Γυμνασίου της Αρχαίας Μεσσήνης.

Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 450.000 ευρώ και όπως ανέφερε μιλώντας στην “Ε” η διευθύντρια της υπηρεσίας Ευαγγελία Μηλίτση “θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το τμήμα αυτό, πάνω από το Στάδιο”. Η τοποθέτησή του θα δώσει νέες δυνατότητες στο χώρο, όπως για παράδειγμα την εγκατάσταση κάποιων ενημερωτικών πινακίδων, ενώ ο σχεδιασμός για τη μετέπειτα αξιοποίησή του θα γίνει σε συνεργασία της Εφορείας με τον καθηγητή και ανασκαφέα της Αρχαίας Μεσσήνης Πέτρο Θέμελη.

Η Αρχαία Μεσσήνη είναι ένας αναδυόμενος αρχαιολογικός χώρος και η κ. Μηλίτση χρησιμοποίησε στην κουβέντα μας τον χαρακτηρισμό “ένας εξαιρετικά σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος”. Είναι άλλωστε γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πέρα από το ανασκαφικό και ένα εκπληκτικό αναστηλωτικό έργο, με χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων με την ευκαιρία υπενθύμισε ότι η Αρχαία Μεσσήνη είναι και ένας από τους αρχαιολογικούς χώρους στους οποίους, από τις αρχές Ιουλίου, εφαρμόζεται από το υπουργείο Πολιτισμού, με μεγάλη επιτυχία η είσοδος με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που “έχει διευκολύνει πάρα πολύ τη λειτουργία του”. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι οι άλλοι αρχαιολογικοί χώροι που επιλέχθηκαν πανελλαδικά για την πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι η Ακρόπολη, η Κνωσός και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Και επειδή ακριβώς, η Αρχαία Μεσσήνη είναι ένας αναδυόμενος αρχαιολογικός χώρος “προσπαθούμε και μέσα από αυτό το έργο που θα “τρέξει” τώρα (σ.σ. η τοποθέτηση του στεγάστρου) να κάνουμε διάφορες ενέργειες για την προβολή και την ανάδειξή του”, αναφέρει η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Μάλιστα, “είμαστε σε συνεργασία με τον κ. Θέμελη για τη διαμόρφωση μιας πρότασης συνολικότερης διαχείρισης του αρχαιολογικού χώρου και διαδρομών για τους επισκέπτες και θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα πιο αυξημένη η προσέλευση κόσμου στην Αρχαία Μεσσήνη”, είπε καταλήγοντας η Ευαγγελία Μηλίτση.

Ν.Κ.


NEWSLETTER