Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 08:27

Bake Off Greece - «Γεύση» Καλαμάτας στο νέο reality του Alpha (Βίντεο+φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Bake Off Greece - «Γεύση» Καλαμάτας στο νέο reality του Alpha (Βίντεο+φωτογραφίες)

Οι φούρνοι ανάβουν. Οι ζύμες φουσκώνουν. Οι πάγκοι γεμίζουν γλυκά. Το «Bake of Greece» ξεκινά και ετοιμάζεται να γράψει την πιο «νόστιμη» ιστορία ανταγωνισμού…

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου υποδέχεται 18 ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες που... παίζουν τη ζύμη στα δάχτυλα και δεν διστάζουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τους κριτές.

Ο Άκης Πετρετζίκης, o Νικόλας Στράγγας και ο Δημήτρης Χρονόπουλος, στέκονται αυστηρά απέναντι στους συμμετέχοντες. H πίεση είναι αυξημένη. Οι απαιτήσεις, υψηλές. Οι δοκιμασίες, δύσκολες. Όποιος δεν τα καταφέρει, πρέπει να αποχωρήσει.

Κάθε Κυριακή, οι διαγωνιζόμενοι περνούν από δύο δοκιμασίες: μία δημιουργική και μία τεχνική. Στη δημιουργική, καλούνται να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους και να ετοιμάσουν ένα απολαυστικό γλυκό, βασισμένο σε συγκεκριμένο θέμα.

Στην τεχνική, θα πρέπει να φτιάξουν γλυκό ίδιο με αυτό που θα τους παρουσιάσουν οι κριτές. Ο διαγωνιζόμενος που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία θα αναδειχθεί «Star baker» του επεισοδίου. Εκείνος που δεν θα κερδίσει τους κριτές, κάθε εβδομάδα, θα βγαίνει… off.

Δείτε το τρέιλερ:

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=_zwsEcg_Xx0}

Το νέο reality του Alpha πάντως αναμένεται με ενδιαφέρον από τους Καλαματιανούς τηλεθεατές, καθώς σε αυτό θα συμμετάσχει η Βένια Φλέσσα.

Η Βένια είναι 39 ετών και ζει μόνιμα στην Καλαμάτα. Σπούδασε ξένες γλώσσες στην Ιταλία και διατηρεί το δικό της κέντρο ξένων γλωσσών. Το πάθος της, όμως, από παιδί ήταν η γαστρονομία. Ασχολείται με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική εδώ και 19 χρόνια και έχοντας ως πρότυπο τη γιαγιά της. Δηλώνει ορκισμένη foodie, από χόμπι μελετά βιβλία γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής, ενώ ξεκίνησε μέχρι και ιαπωνικά από την αγάπη της για την ιαπωνική κουζίνα!

Οι σπεσιαλιτέ της είναι η τάρτα φράουλας-μπλούμπερι με κρέμα πατισερί, τα μπισκότα και τα κέικ. Η αγαπημένη της παρέα στην κουζίνα είναι ο 6χρονος γιος της, ο Πάνος.

Η ίδια δηλώνει πως ήρθε στο «Bake Off Greece» μόνο για τη νίκη και αυτό φαίνεται, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που ανεβάζει κατά καιρούς στο instagram.

Η Καλαματιανή υποψηφία έτσι δεν θα «παραδώσει εύκολα τα όπλα», ξέροντας πως οι γνώσεις και το ταλέντο της μπορούν να την οδηγήσουν στο έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Δείτε ορισμένες γλυκές... αλχημείες της:


NEWSLETTER