Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 14:54

“Περιήγηση στην Τέχνη, η Μουσικο-Χορευτική Ζωή των Εικαστικών” την Παρασκευή στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
“Περιήγηση στην Τέχνη, η Μουσικο-Χορευτική Ζωή των Εικαστικών” την Παρασκευή στην Καλαμάτα

Δια-καλλιτεχνική διοργάνωση µε τίτλο “Περιήγηση στην Τέχνη, η Μουσικο-Χορευτική Ζωή των Εικαστικών”, θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας “Α. Τάσσος”, σήμερα Παρασκευή στις 9.30 το βράδυ.

Οπως ενημέρωσαν σε συνέντευξη Τύπου, οι διευθυντές του Εικαστικού Εργαστηρίου Παναγιώτης Λαμπρινίδης, της Σχολής Χορού Θώμη Σταμούλη και του Ωδείου Στάθης Γυφτάκης, έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καθηγητών και σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας συναντούν τη χορευτική αναζήτηση της Σχολής Χορού και τα μουσικά δρώμενα του Ωδείου.

Στην εκδήλωση, τρεις μορφές τέχνης ενώνονται με ιδιαίτερο τρόπο: τα εικαστικά έργα “συνομιλούν” με το χορό και τη μουσική και επαναπροσδιορίζουν τα όρια των τεχνών, σηματοδοτώντας νέες σχέσεις και συγγένειες.

Η 5η Οκτωβρίου θα είναι η τελευταία μέρα παρουσίασης της έκθεσης “Επιλογές 3”.

Εβδομήντα εικαστικά έργα από τους σπουδαστές και καθηγητές του Ε΄ Εργαστηρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας παρουσιάζονται στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο πλαίσιο συνεργασίας της ΑΣΚΤ με τον Εικαστικό Τομέα της Κοινωφελούς Επιχείρησης “Φάρις”, με το γενικό τίτλο “Πρόσθεση +”. Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε στις 27 Απριλίου, αγκαλιάστηκε από το φιλότεχνο κοινό και παρουσίασε ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Celia Rancelot, Diokles Laime Montano, Kristina Vida, Διάκος Γιώργος, Ιωαννίδης  Ιωάννης, Ιωάννου Ανάστασης, Καμινάρη Νικολέτα, Καμπιώτης Θεόδωρος, Καραμαρούδης Παύλος, Κομιώτης Νίκος, Κουζμένκο Ιρένα, Μητρόπουλος Κυριάκος, Μιξή Καλλιόπη, Μουρέλος Οδυσσέας, Μπουλαξή Σταυρούλα, Νίκου Κωνσταντίνος, Παλαιολόγου Μυρσίνη, Παντσιέρι Στεπανιάν Τερέζα, Πατσιλινάκος Αναστάσιος, Πορτούλας Αριστείδης, Σαραφίδης Οδυσσέας, Στόγιας Βασίλης, Τιγκιλή Μανταλένα, Μανουσάκης Μιχάλης, Τσώλης Κώστας.

Στην κίνηση των χρωμάτων έρχεται να προστεθεί ο χορός των σωμάτων, με αποτέλεσμα έναν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο. Συμμετέχουν οι μαθήτριες της Δημοτικής Σχολής Χορού: Δρούμπαλη Σοφία, Μανιατέα Ροδόπη, Νίκα Ιρια, Ξυπόλιτου Σταυρίνα, Πετροπούλου Κατερίνα,Σπυροπούλου Ιωάννα, Κιούλου Κωνσταντίνα.

Ακόμα, ένα φαγκότο, δύο κλαρινέτα και ένα βιολοντσέλο συνομιλούν με τους εικαστικούς “στοχασμούς” της έκθεσης. Τέσσερις μουσικοί επιλέγουν εικαστικά έργα, συνδυάζοντάς τα με έργα του ρεπερτορίου τους ή αυτοσχεδιάζοντας με αφορμή ένα εικαστικό έργο.

Ο Σταύρος Βόλλαρης (κλαρινέτο) και ο μαθητής του Γιώργος Νινιός (κλαρινέτο) υποδέχονται το κοινό στο ισόγειο της Πινακοθήκης, ενώ η Μελίντα Κωνσταντινίδη (βιολοντσέλο) στον 1ο όροφο και ο Σταύρος Τσότρας (φαγκότο) στον 2ο όροφο θα εμπνευστούν ελεύθερα, αφήνοντας τη μουσική τους φαντασία να πορευθεί παράλληλα με τα έργα που θα τους εμπνεύσουν.


NEWSLETTER