Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 21:47

Το συγκινητικό αντίο του Σάκη Θεοδωρόπουλου από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Γράφτηκε από την
Το συγκινητικό αντίο του Σάκη Θεοδωρόπουλου από την Εθνική Λυρική Σκηνή

 

“Αποχαιρετώ με βαθιά συγκίνηση την Εθνική Λυρική Σκηνή, την οποία αισθάνομαι ως τη δεύτερη μου οικογένεια” αναφέρει μεταξύ άλλων στο συγκινητικό του μήνυμα ο Μεσσήνιος απερχόμενος πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκης Θεοδωρόπουλος.

Το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό, ότι η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά αποφάσισε την αντικατάσταση των μελών της διοίκησης της Λυρικής.

Έτσι το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διαμορφώνεται ως εξής: Πρόεδρος ο δικηγόρος Βασίλης Καραμητσάνης, αντιπρόεδρος ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης, μέλη ο αρχιμουσικός και τσεμπαλίστας Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, η Ελένη Σκάρκου ex officio ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και ο μουσικολόγος κλαρινετίστας Γιάννης Σαμπροβαλάκης ο οποίος παραμένει ως ex officio εκπρόσωπος του Σωματείου Μουσικών της ΕΛΣ.

Με την γνωστοποίηση της σύνδεσης του νέο Δ.Σ. ο κ. Θεοδωρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Με την ολοκλήρωση της θητείας μου στις 20/11 στην διοίκηση της ΕΛΣ - πρώτα ως αντιπρόεδρος και στη συνέχεια ως πρόεδρος του Οργανισμού-, αποχαιρετώ με βαθιά συγκίνηση την Εθνική Λυρική Σκηνή, την οποία αισθάνομαι ως τη δεύτερη μου οικογένεια. Αισθάνομαι ευτυχής και υπερήφανος γιατί, κατά τη διάρκεια της   θητείας μου, βάλαμε γερές βάσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Οργανισμού μας, από τα πρώτα δύσκολα χρόνια στο θέατρο Ολύμπια, έως και την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης μας και την επιτυχημένη μας λειτουργία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ολοκληρώνω τη θητεία μου με τις καλύτερες των αναμνήσεων και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, τους συνοδοιπόρους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, Γιώργο Γραμματικάκη, Νίκο Κυπουργό, Χρήστο Ζερμπίνο, Γιάννη Σαμπροβαλάκη, τον Καλλιτεχνικό μας Διευθυντή Γιώργο Κουμεντάκη, καθώς και τους παλιούς και νέους συνεργάτες, τους καλλιτέχνες και όλο το προσωπικό της ΕΛΣ για την υπέροχη συνεργασία. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της Λυρικής και δηλώνω ότι θα είμαι πάντα στο πλευρό του Οργανισμού και των ανθρώπων του".

 

Η αντίδραση της Μεσσήνης

Η είδηση της αντικατάστασης του Σάκη Θεοδωρόπουλου δεν πέρασε απαρατήρητη στην γενέτειρά του, την Μεσσήνη, όπου ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης σε δήλωσή του ανέφερε: “Τον Σάκη Θεοδωρόπουλο τον γνώριζα χρόνια σαν άνθρωπο, συμπολίτη, φίλο. Αξιόλογος, αξιοπρεπής, παιδί της Μεσσήνης. Τύχη καλή, μας έφερε και οι δυο μας να υπηρετούμε, ο Σάκης Πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής και εγώ Δήμαρχος στον τόπο μου και να αντιληφθώ την πραγματική αγάπη μας για την Μεσσήνη μας και τον πολιτισμό της.

Με σκέψη, προγραμματισμό, συνεργασία, πρόταση αλλά πάνω από όλα με ιδιαίτερη αγάπη,  μας έδειχνε το δρόμο, για το άριστο όχι μόνο στον Πολιτισμό αλλά στην ευημερία, στο αύριο.

Το ευχαριστώ είναι λίγο.

Να παραμείνουμε φίλοι, συνεργάτες, συνοδοιπόροι στο μακρύ δρόμο για τη Μεσσήνη που αγαπάμε και προσπαθούμε, αυτή είναι η καλύτερη ευχή.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γεωργία Παναγοπούλου επεσήμανε: “Όταν ένας άνθρωπος και μάλιστα συμπατριώτης σου προσφέρει, βοηθάει, δίνει την ψυχή του για την ανάταση και ανάταξη του πολιτισμού στον τόπο του, το εκτιμάς, το επαινείς.

Όταν στη θεσμική του θέση δε θα συνεχίσει, τον τιμάς με τη γραφή σου, το λόγο σου, τη συμπεριφορά σου. Αναφέρομαι στο Σάκη Θεοδωρόπουλο, συμπολίτη μας, δικό μας άνθρωπο, άνθρωπο της Μεσσήνης που από τη θέση του προέδρου της Λυρικής σκηνής έδωσε την ψυχή του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου του .

Σαν υπεύθυνη του πολιτισμού του Δήμου Μεσσήνης Σάκη σε ευχαριστώ .

Σαν πολίτης αυτού του τόπου, από όλους, Σάκη σε ευχαριστούμε... με την πρόσκληση από την ιδιαίτερη πατρίδα σου, μείνε μαζί μας. Η εμπειρία σου, αλλά πάνω από όλα η αγάπη σου, ο αγώνας σου, η αγωνία σου θα μας θωρακίσει και παράλληλα θα μας βελτιώσει, για να προσφέρουμε μαζί ακόμα πιο πολλά στον τόπο, στους πολίτες, στην πολιτισμική παγκόσμια κοινωνία. Χαίρε!”

 

Μεσσήνια στο νέο Δ.Σ.

Πάντως η Μεσσηνία θα έχει εκπρόσωπο και στην νέα διοίκηση της Λυρικής, καθώς μέλος (ex officio ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών) ορίστηκε η Ελένη Σκάρκου.

Η κ. Σκάρκου είναι συνθέτις, σολίστ κιθάρας, μουσικολόγος, μουσικοτεχνολόγος, εκπαιδευτικός, οικονομολόγος. Έχει διατελέσει διευθύντρια Μουσικών Εκπαιδευτηρίων, καλλιτεχνική διευθύντρια Φεστιβάλ, διευθύντρια Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης Πολυμέσων Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης, και το ορχηστρικό έργο της «Για τη φύση» παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής τον Απρίλιο του 2010.


NEWSLETTER