Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 09:39

Ντοκιμαντέρ φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών για την Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την
Ντοκιμαντέρ φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών για την Καλαμάτα 

 

 

Ντοκιμαντέρ με θέμα την Καλαμάτα ετοιμάζουν, υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου Ολλανδού σκηνοθέτη Robert Rombout, 12 μεταπτυχιακοί φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής - καλλιτεχνικής συνεργασίας του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με την ΑΣΚΤ.

Ειδικότερα, ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά εργαστήρια της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ, με τίτλο “Writing and directing for documentary” (Γράφοντας και σκηνοθετώντας ντοκιμαντέρ), γίνεται αυτές τις ημέρες (ως τις 19 Ιανουαρίου) στην Καλαμάτα για μεταπτυχιακούς φοιτητές της  Σχολής Καλών Τεχνών, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Robert Rombout.

Στις εργασίες συμμετέχουν, από την Σχολή Καλών Τεχνών, η επίκουρη καθηγήτρια Βιντεοτεχνικής Βίκυ Μπέτσου, και ο υπεύθυνος για τη σύνθεση και την επεξεργασία ψηφιακού ήχου Ταξιάρχης Διαμαντόπουλος. Η ομάδα βρίσκεται ήδη στην Καλαμάτα και θα εργάζεται καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Τα αποτελέσματα του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν στο κοινό της Καλαμάτας με τη μορφή 4 τρίλεπτων video art ταινιών, το Σάββατο στις 9.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου.

Ο Rob Rombout είναι ανεξάρτητος δημιουργός ντοκιμαντέρ, δάσκαλος και λέκτορας. Είναι συνιδρυτής του Διεθνούς Master Program DocNomads και τώρα είναι διευθυντής για το DN στο LUCA, στις Βρυξέλλες. Οι περισσότερες από τις ταινίες του είτε δημιουργήθηκαν είτε παρουσιάστηκαν από διεθνή τηλεοπτικά κανάλια, ενώ βραβεύτηκαν σε πολλά φεστιβάλ. Ο Rob Rombout ήταν για 10 χρόνια αντιπρόεδρος της Βελγικής Επιτροπής του Γαλλικού Οργανισμού Δημιουργών SCAM .Υπήρξε μέλος κινηματογραφικών επιτροπών στο Βέλγιο και τη Γαλλία, ενώ είναι επίσης μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Τεχνολογιών στη Βηρυτό.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

Χθες ξεκίνησαν τα γυρίσματα, υπό την καθοδήγηση του Ολλανδού σκηνοθέτη Rombert Rombout, στο ιστορικό κέντρο και το λιμάνι της Καλαμάτας. Την ξενάγησή τους ανέλαβε ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος από την ομάδα "Πάμε Βόλτα".


NEWSLETTER