Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 09:39

Νέα γυρίσματα για το Ζορμπά στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Νέα γυρίσματα για το Ζορμπά στη Μεσσηνία

 

Ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας και ο Σουηδός κινηματογραφιστής Peter Ostlund επιστρέφουν σήμερα στην Καλαμάτα για να συνεχίσουν  γυρίσματα μιας γ΄ φάσης του Ντοκιμαντέρ «Ο πολυμήχανος Ζορμπάς στη Μάνη”.

Τα γυρίσματα της φάσης αυτής θα γίνουν στη Μάνη, την Πύλο και  την Καλαμάτα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2019.

Στα ενδιαφέροντα γυρίσματα της φάσης αυτής περιλαμβάνονται ανέκδοτα πραγματικά θέματα προερχόμενα κυρίως από την πρωτοκόρη του Ζορμπά Ανδρονίκη, όπως η γνωριμία του Ζορμπά με τον Καζαντζάκη και το Σικελιανό, τον  πολυμήχανο Ζορμπά περιπλανώμενο κάνοντας διάφορες εργασίες και πράγματα καταλήγοντας στα Σκόπια και την εμπλοκή του στον πόλεμο με τους Ναζί.

Ένα δεύτερο θέμα με ενδιαφέρον στα γυρίσματα αυτά είναι ότι μαζί με τα εθελοντικά θεατρικά σχήματα και τους συλλόγους που συμμετέχουν θα συμμετάσχει εθελοντικά και η Ελληνική Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης «Kampfgruppe Buden» που θα έρθει από την Αθήνα, ενώ υπάρχει και ενδιαφέρον να συμμετάσχουν και πολιτιστικοί σύλλογοι από την Πυλία. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER