Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 08:08

Κελί Παπαφλέσσα και λαογραφικό μουσείο στη Μονή Βελανιδιάς

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Κελί Παπαφλέσσα και λαογραφικό μουσείο στη Μονή Βελανιδιάς

 

Το κελί του ήρωα Παπαφλέσσα μαζί μ’ ένα λαογραφικό μουσείο στη Μονή Βελανιδιάς αποδίδει στην τοπική κοινωνία, αύριο στις 7 το βράδυ, το 6o Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας με την υποστήριξη της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου στη μονή για την αυριανή εκδήλωση των εγκαινίων:

Ο αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Νταμάτης ενημέρωσε ότι “το 1816 ο Παπαφλέσσας προσήλθε στο Μοναστήρι της Βελανιδιάς (βόρεια της Καλαμάτας) κι έγινε μοναχός, λαμβάνοντας το όνομα Γρηγόριος”. Και παρατήρησε πως “αργότερα εδώ προετοίμασε την Ελληνική Επανάσταση”.

Η μαθήτρια της Στ’ τάξης Δανάη Κουτρουβίδα ανέφερε ότι η Μονή Βελανιδιάς ήταν το ησυχαστήριο και το ορμητήριο του Παπαφλέσσα. Και παρατήρησε πως “με σεβασμό και τιμή αναδεικνύουμε τον μεγάλο αγωνιστή και αποδίδουμε το κελί και ένα λαογραφικό μουσείο”.

Η μαθήτρια της Ε’ τάξης Μιχαέλα Μουρκάκου επεσήμανε ότι “τιμούμε τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης, το χώρο και το χρόνο”.

Η μαθήτρια της Στ’ τάξης Αρτεμις Νίκα ανέφερε ότι η εκδήλωση της Τετάρτης “είναι μια ανοιχτή γιορτή σε όλη την τοπική κοινωνία” και προσκάλεσε όλο τον κόσμο στη Μονή Βελανιδιάς.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Πολιτιστικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος “Αινούντες” και το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας.

Στη χθεσινή συνέντευξη συμμετείχε και η δασκάλα Ευαγγελία Κουτσοκέρα, του Τμήματος Ενταξης Κωφών και Βαρηκόων του 6ου Δημοτικού Σχολείου, που ενημέρωσε στη νοηματική.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER