Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 21:01

Στη Σπάρτη η 6η Συνάντηση του Σωματείου «Διάζωμα»

Γράφτηκε από την

Η 6η Συνάντηση του Σωματείου «Διάζωμα» με τα εταιρικά του μέλη θα γίνει από την Παρασκευή 5 ως την Κυριακή 7 Απριλίου στη Σπάρτη.

Το έτος 2019 έχει ανακηρυχθεί «Ετος Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης» και έτσι η 6η Συνάντηση στην Σπάρτη θα έχει ως θέμα «Η αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου, ως τοπικό, εθνικό και οικουμενικό χρέος». Η απόφαση για την διοργάνωση της 6ης Συνάντησης στη Σπάρτη, όπως γίνεται γνωστό από τη σχετική ανακοίνωση, απορρέει από τη σπουδαιότητα του μνημείου, καθώς και από το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον, από όλους τους αρμόδιους φορείς, για το έργο αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης.

Τον δρόμο για την ανάδειξη του θεάτρου άνοιξε το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο χρηματοδότησε τη μελέτη αποκατάστασης του μνημείου, ύψους 111.000 ευρώ. Εν συνεχεία το Ιδρυμα J.M. Kaplan, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, χρηματοδοτεί, με το ποσό των 100.000 δολαρίων (81.070,13 ευρώ), το πρώτο μέρος των εργασιών αποκατάστασής του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης, οι οποίες αναμένονται να ξεκινήσουν εντός του 2019.

Η 6η Συνάντηση θα γίνει σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο “Mystras Grand Palace Resort & Spa” θα διαρθρωθεί σε 3 διακριτές ενότητες: «Η Λακωνία, η Σπάρτη ένας διαρκής μύθος», «Το όραμα και το πανόραμα των Εταιρικών μας Μελών», «Η αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου, ως τοπικό, εθνικό και οικουμενικό χρέος».