Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 18:57

Σε επανάληψη το αφιέρωμα στον Δημήτρη Κοσμόπουλο

Γράφτηκε από την
Σε επανάληψη το αφιέρωμα στον Δημήτρη Κοσμόπουλο

Σε επανάληψη θα προβληθεί αύριο Σάββατο 20 Ιουλίου το ωριαίο αφιέρωμα στο συνολικό ποιητικό έργο του καταγόμενου από τη Μεσσηνία Δημήτρη Κοσμόπουλου στην εκπομπή της Τηλεόρασης της Βουλής για την λογοτεχνία "Ο λόγος της γραφής", στις 6 το απόγευμα.

Η εκπομπή γυρίστηκε με αφορμή το πρόσφατο ποιητικό βιβλίο του Δημ. Κοσμόπουλου "Θέριστρον" (Εκδόσεις "Κέδρος", 2018). Ο ποιητής μιλά για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την ποιητική τέχνη, για τη ζωή, την καταγωγή και τους δασκάλους του. Το "Θέριστρον" έχει μέχρι τώρα τιμηθεί με το Μεγάλο Βραβείο Ουράνη για την Ποίηση, της Ακαδημίας Αθηνών (2018) και με το Βραβείο Jean Moreas για την καλύτερη ποιητική συλλογή του 2018. Το Βραβείο Jean Moreas απονέμεται στο καλύτερο ποιητικό βιβλίο κάθε χρονιάς, από το Γραφείο Ποιήσεως, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» και το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, και έχει διεθνή χαρακτήρα.

Ο δημιουργός έχει τιμηθεί επίσης με το Διεθνές Βραβείο Κ.Π. Καβάφη για το σύνολο του έργου του (2013), όπως επίσης με το Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα για Ελληνα Λυρικό Ποιητή, της Ακαδημίας Αθηνών (2005). Εχει δε μεταφραστεί σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες και στα Αραβικά.

Η σκηνοθεσία της εκπομπής είναι του Μιχάλη Αναστασίου.


NEWSLETTER