Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2019 14:02

Τα αποτελέσματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού ανακοίνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Τα αποτελέσματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού ανακοίνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Τα αποτελέσματα του Γ’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού ανακοίνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να προαγάγει τη λογοτεχνική έκφραση, να ενθαρρύνει την ενασχόληση με τα διαφορετικά λογοτεχνικά είδη και να δώσει ώθηση σε νέους Μεσσήνιους συγγραφείς να ασχοληθούν με τη δημιουργική γραφή. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα και κατοικούν ή κατάγονται από τη Μεσσηνία, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας. Το θέμα ήταν ελεύθερο και ο κάθε υποψήφιος μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα ή περισσότερα σκέλη του Διαγωνισμού, με μια ποιητική συλλογή (έως 5 ποιήματα), με ένα διήγημα (έως 2.000 λέξεις), με ένα δοκίμιο (έως 2.000 λέξεις) ή/και με ένα απόσπασμα θεατρικού έργου (έως 2.000 λέξεις). Τα έργα έπρεπε να είναι αδημοσίευτα και δημιουργήματα ενός μόνο συγγραφέα. Από τις συμμετοχές που υποβλήθηκαν, 68 πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής και δόθηκαν προς αξιολόγηση στην Κριτική Επιτροπή.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΗΣΗ

Α’ βραβείο: Στον Δημοσθένη Μιχαλακόπουλο κάτοικο Μεσσηνίας για τη συλλογή ποιημάτων «Το σημειωματάριο της Τζο».

Β’ βραβείο: Στον Νίκο Αντωνόπουλο με καταγωγή από τη Ροδιά Κυπαρισσίας και τη Μάκρενα Μεσσηνίας για τη συλλογή ποιημάτων «Η σπείρα του ενός».

Γ’ βραβείο: Στον Παναγιώτη Κωστόπουλο με καταγωγή από την Κόκλα Μεσσηνία για τη συλλογή ποιημάτων «Μούχρωμα – μεγαλώνοντας – σκοτάδι – αθανασίας πρόγευση”.

Α’ έπαινος: Στην Αθανασία Κουτσαντώνη από τη Μηλίτσα Μεσσηνίας για τη συλλογή ποιημάτων «Η δική μας γωνία».

Β’ έπαινος: Στον Νικόλαο Ρούσσο με καταγωγή από την Κυπαρισσία για τη συλλογή ποιημάτων «Κόκκοι – το χαμόγελο – εσύ – περίγραμμα – τυχαία”.

Γ’ έπαινος: Στην Μαριάννα Καλκαβούρα με καταγωγή από τη Φλόκα Τριφυλίας και τους Γαργαλιάνους για τη συλλογή ποιημάτων «Στης ψυχής την κλεψύδρα”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ

Α’ βραβείο: Στην Σταυρούλα Κοσμοπούλου με καταγωγή από το Μαγγανιακό και την Ανδρούσα Μεσσηνίας για το διήγημα «Ο ανάδοχος της Κυριακής».

Β’ βραβείο: Στον Αντώνιο Ευθυμίου με καταγωγή από την Καλαμάτα για το διήγημα «Στέργιος».

Γ’ βραβείο: Στην Δήμητρα – Μαρία Κυριαζή κάτοικο Καλαμάτας για το διήγημα «Ενα εισιτήριο χωρίς επιστροφή».

Α’ έπαινος: Στον Φίλιππο Παπαδημητρίου κάτοικο Καλαμάτας για το διήγημα «Ημέρες αίγλης».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Α’ έπαινος: Στον Παύλο Κλάδη κάτοικο Καλαμάτας για το θεατρικό έργο «Ο Καραγκιόζης και το μαύρο του Μιχάλη».

Β’ έπαινος: Στον Αντώνιο Ευθυμίου με καταγωγή από την Καλαμάτα για το θεατρικό έργο «Ιμερος».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΟΚΙΜΙΟ

Α’ έπαινος: Στην Σοφία Δ. Νινιού με καταγωγή από την Εύα και τον Άμμο Μεσσηνίας για το δοκίμιο «Το τραγούδι της Μαρίας».

Β’ έπαινος: Στην Βασιλική Σγουρού - Παρασκευουλάκου με καταγωγή από τη Μεσσηνία για το δοκίμιο «Η Βαστίλη της Κουγκέτσας».

Γ’ έπαινος: Στον Ιωάννη Δημητριάδη με καταγωγή από το Διαβολίτσι Μεσσηνίας για το δοκίμιο «Grecque me fut donnée la Langue».

Η απονομή των διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου, σε ειδική τελετή στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση “το Εφορευτικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας εξέφρασαν ευχαριστίες του στα μέλη της κριτικής επιτροπής και συγκεκριμένα στις Γρηγοροπούλου Μαρίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Επίκουρη Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο «Νεοελληνική Φιλολογία: Φιλοσοφικές Προσεγγίσεις» του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τίνα Βρεττάκη-Δάβου, Συγγραφέα, Ειδική Γραμματέα της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων και Μαρία Σταθέα, Φιλόλογο υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα της Βιβλιοθήκης και τη σοβαρότητα και την ποιότητα του έργου της αξιολόγησης των συμμετοχών, με την οποία επιτυγχάνεται ένα δίκαιο και αντικειμενικό αποτέλεσμα.

Το Εφορευτικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας συγχαίρει τους διακριθέντες και ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν με τα έργα τους το διαγωνισμό”.


NEWSLETTER