Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 09:19

Αποκαλύφθηκε ένα ακόμη τμήμα του θεάτρου στην Αρχαία Θουρία

Γράφτηκε από την

 

 

Ενα ακόμη τμήμα του αρχαίου θεάτρου αποκάλυψαν οι φετινές ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία, προσφέροντας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του μνημείου, το οποίο εντυπωσιάζει με το μέγεθος και τη σπουδαία αρχιτεκτονική του.

Κατά τη διάρκεια της φετινής δίμηνης ανασκαφικής περιόδου, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν αρχαιολογικές έρευνες και σε άλλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή όπου εξαπλώνεται η αρχαία πόλη, με εντυπωσιακά νέα ευρήματα που συμπληρώνουν διαρκώς την εικόνα της Αρχαίας Θουρίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος συμπληρώθηκαν ήδη 10 χρόνια συστηματικών ανασκαφών, που από το 2009 διεξάγονται στην περιοχή της αρχαίας πόλης, υπό την αιγίδα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και υπό τη διεύθυνση της δρος Ξένης Αραπογιάννη.

Οπως σημειώνει η διευθύντρια των ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας, "όλη η ανασκαφική ομάδα -αρχαιολόγοι, αρχιτέκτων, τοπογράφος, εργατικό και τεχνικό προσωπικό, φοιτητές- συνέβαλε και φέτος ακούραστα και με απαράμιλλο ενθουσιασμό στο επιτελούμενο ανασκαφικό έργο, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία".