Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 15:00

Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Στιγμές από την επιτυχημένη πορεία της Sonorae στο Φεστιβάλ Χορωδιών (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Στιγμές από την επιτυχημένη πορεία της Sonorae στο Φεστιβάλ Χορωδιών (Βίντεο)

Στιγμές από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η χορωδία Sonorae του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Τα 41 κορίτσια με την μοναδική τους εμφάνιση και τις υπέροχες φωνές τους μάγεψαν κριτές και κοινό, ξεχωρίζοντας για το ταλέντο τους.

Η χορωδία διαγωνίστηκε στην κατηγορία "G2 - νεανικές χορωδίες ομοίων φωνών" βγαίνοντας πρώτη με βαθμό 26,09 και απέσπασε το χρυσό βραβείο κατηγορίας VI. Ο βαθμός ήταν ο 3ος υψηλότερος σε όλο το διαγωνισμό. Στο δε τελικό ήταν η μόνη ελληνική χορωδία και η μόνη νεανική χορωδία που παρουσιάστηκε για το μεγάλο βραβείο.

Η επιτροπή αποφάσισε επίσης να απονείμει και ένα ειδικό βραβείο στη μαέστρο της χορωδίας και καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας Κατερίνα Τσίτσα «για την εξαιρετική και ενθαρρυντική δουλειά με νέους τραγουδιστές για την άριστη μουσική ανάπτυξη».

Πρόκειται για ένα βραβείο που απονέμεται για πρώτη φορά στον εν λόγω διαγωνισμό και για το λόγο αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς αναδεικνύει την παιδαγωγική προσφορά της εκπαιδευτικού.

Δείτε τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν:

Tα τραγούδια που παρουσιάστηκαν στον τελικό:

H Sonorae με βάση την επίδοσή της κρίθηκε κατάλληλη για τις ακόλουθες σημαντικές εκδηλώσεις της "Interkultur" μέσα στα επόμενα 5 χρόνια: Παιχνίδια Παγκόσμιων Χορωδιών - Ο Διαγωνισμός Πρωταθλητών και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χορωδιών - Ο Γύρος των Πρωταθλητών Μεγάλο βραβείο χορωδιακής μουσικής.


NEWSLETTER