Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 21:37

Παρουσίαση του βιβλίου "Η παραβολή του ασώτου" του Γιάννη Καρβέλη

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση του βιβλίου "Η παραβολή του ασώτου" του Γιάννη Καρβέλη

Η παρουσίαση του βιβλίου "Η παραβολή του ασώτου" του Γιάννη Καρβέλη (εκδόσεις "Γαβριηλίδη") θα γίνει το Σάββατο στις 7.30 στο ξενοδοχείο "Φαραί Παλλάς", από τον ΟΠΑΝΑΜ και τον Πολιτιστικό Αντίλογο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο συγγραφέας Γιάννης Καρβέλης και ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Γιώργος Παπαβασιλόπουλος θα μιλήσουν για τα λογοτεχνικά μαθηματικά.
Ο Γιάννης Καρβέλης γεννήθηκε το 1947 στην Καλαμάτα. Σπούδασε στο Ε.Μ.Π. και πήρε δίπλωμα μηχανολόγου - ηλεκτρολόγου το 1971. Εργάστηκε ως μηχανικός στη βιομηχανία και στα δημόσια εργα (1974-1979) και ως καθηγητής στην Τεχνική Εκπαίδευση (1979-2000). Από το 2000 είναι πάρεδρος με θητεία στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
"Η παραβολή του ασώτου" στην οποία παίρνει σάρκα και οστά ο μυθιστορηματικός Αντώνης Στυλιανίδης, είναι το τρίτο βιβλίο του Γιάννη Καρβέλη, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Γαβριηλίδης". Από τις ίδιες εκδόσεις έχουν κυκλοφορήσει τα έργα του "Περί υπεναντίας μεσότητος. Τα αρχεία της λέσχης", το 2004, και "Ο κρατούμενος μηδέν", το 2006.
Ολα τα βιβλία του τα τοποθετεί, ο ίδιος, στην περιοχή των ψυχαγωγικών μαθηματικών. Αποφεύγει συνειδητά τον όρο λογοτεχνία και τονίζει πως όλη η ιστορία που επινοεί είναι το όχημα για να ξετυλίξει το γρίφο. Τουλάχιστον στα δύο τελευταία του βιβλία, υπάρχει ένας όμορφος μαθηματικός γρίφος, τον οποίον ο Γιάννης Καρβέλης με μεγάλη μαεστρία τοποθετεί στο κατάλληλο περιβάλλον, καταφέρνοντας, επιπλέον, να κρατήσει τις σωστές αναλογίες ανάμεσα στο μαθηματικό του ενθουσιασμό και την αγάπη του προς τους γρίφους από τη μια, και στα κοινωνικά προβλήματα και τα ασίγαστα ανθρώπινα πάθη από την άλλη.


NEWSLETTER