Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 21:16

Το αυστραλιανό Σχολείο Ελληνικής Μαγειρικής ταξιδεύει στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Το αυστραλιανό Σχολείο Ελληνικής Μαγειρικής ταξιδεύει στη Μεσσηνία

Από την Καλαμάτα, την Πύλο και την Κορώνη θα περάσει το "Greekalicious", το Σχολείο Ελληνικής Μαγειρικής που ίδρυσε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας η ομογενής Μαρία Μπεναρδή.
"Ζήσε όπως οι Ελληνες", προτρέπει όσους αγαπούν την ελληνική γαστριμαργική παράδοση η ίδια και έτσι το προσεχές φθινόπωρο, θα ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με πυξίδα την ελληνική κουζίνα. Με το ταξίδι αυτό καλεί τους Αυστραλούς - και όχι μόνο - να συμμετάσχουν στο διαφορετικό αυτό εγχείρημα.
Η ιδρύτρια του "Greekalicious" στόχο έχει να συμπαρασύρει τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας σ' ένα ταξίδι γευστικών πειρασμών στην Αθήνα, τη Χίο, την Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο), την Καλαμάτα, την Πύλο και την Κορώνη, που θα ξεκινήσει στις 6 και θα ολοκληρωθεί στις 19 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε παραδοσιακές ελληνικές αγορές και να μυηθούν στον κόσμο των αγνών συστατικών της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, ενώ θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν ορισμένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά και άλλα μνημεία της Ελλάδας.
"Η γαστρονομία είναι μια αρχαία ελληνική λέξη, που αναδεικνύει τη σχέση μεταξύ του φαγητού και των αισθήσεων. Αυτό το ταξίδι θα βοηθήσει όσους συμμετέχουν να επανασυνδεθούν με τη φύση, τις παλιές παραδόσεις, τα έθιμα, αλλά και μεταξύ τους", αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Μπεναρδή.
Σημειώνεται ότι το πρώτο βιβλίο της Ελληνίδας σεφ "My Greek Family Table" έχει κατακτήσει κοινό και κριτικούς και της έχει χαρίσει διακρίσεις, μεταξύ αυτών κι ένα από τα πιο έγκυρα βραβεία στο χώρο της γαστρονομίας, το "Gourmand World Cookbook Awards 2009 - Winner Best Mediterranean Cuisine Book (Australia)".


NEWSLETTER