Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 21:58

Προβολή της ταινίας "Φιοντόρ, ο παίκτης" στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Η ταινία «Φιοντόρ, ο παίκτης» του Γιάννη Σολδάτου θα προβληθεί αύριο στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δασκαρόλειου Πολιτιστικού Κέντρου Μεσσήνης.
Στην προβολή θα παρευρίσκονται και συντελεστές της ταινίας, όπως ο σκηνοθέτης Γιάννης Σολδάτος που έχει γράψει και το σενάριο, ο Σάκης Μανιάτης ο οποίος κατάγεται από τη Μεσσήνη και υπογράφει  τη φωτογραφία, το μοντάζ και τη συμπαραγωγή, καθώς επίσης οι δύο πρωταγωνίστριες Εφη Βενιανάκη και Μαρία Καρακίτσου.
Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: Ενας συγγραφέας, κατά το μακρινό πρότυπο του Ντοστογιέφσκι, αναγκάζεται από την εκδότριά του να γράψει και να παραδώσει το καινούργιο του βιβλίο σε ένα μήνα. Του παρέχονται πλείστες ευκολίες, καθώς και οι ανάλογες πηγές έμπνευσης, όμως αυτός βιώνει το δικό του δράμα. H δακτυλογράφος του κειμένου συμπαραστέκεται στον συγγραφέα, ζωντανεύουν οι ήρωες του βιβλίου, βιώνεται μια έντονη σχέση με την εκδότρια, το βιβλίο τελειώνει και προστάτης-άγιος του όλου εγχειρήματος αποδεικνύεται η δακτυλογράφος κι ο έρωτάς της για τον συγγραφέα. 
Οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας είναι: Μουσική - ήχος Ηλίας Δημητρόπουλος, Γιώργος Παναγόπουλος. Σκηνικά Μαρία Δρακοπούλου. Κοστούμια Εφη Βενιανάκη. Παραγωγός Γιάννης Σολδάτος, συμπαραγωγός Σάκης Μανιάτης. Παραγωγή "Αιγόκερως", συμπαραγωγή - διανομή "New star".
Παίζουν οι: Εφη Βενιανάκη, Σπύρος Κυβέλος, Μαρία Καρακίτσου, Αλέξανδρος Τούντας, Ελενα Μεντζέλου, Κατερίνα Τσιρτσώνη, Ελισάβετ Καζοπούλου, Μαρία Δρακοπούλου, Λένα Τσιλιχράνου, Πέτρος Νικολακόπουλος, Ράνια Πρέβεζα και Ευτυχία Γιακουμή.