Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 08:14

«Καμπαρέ» από το Σάββατο από το «Συν1 - Μιχάλης Τούμπουρος» (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Πρεμιέρα κάνει αυτό το Σάββατο στο ΔΗΠΕΘΕΚ στις 8 μ.μ. η νέα παραγωγή του "Συν1 - Μιχάλης Τούμπουρος" με τίτλο "Καμπαρέ".

Πρόκειται για το αγαπημένο μιούζικαλ που έγινε γνωστό μέσα από το φιλμ με τη Λάιζα Μινέλι. Το κείμενο είναι των Masteroff - Kander και το έργο θα ανεβαίνει ως τις 27 Νοεμβρίου Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή στις 9.15 μ.μ. και Σαββατοκύριακο στις 8 μ.μ. 

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο μπαρ "Blue note" ο σκηνοθέτης Κώστας Κατσουλάκης είπε πως το έργο αναδεικνύει την οικονομική και πολιτική κατάσταση της εποχής του Μεσοπολέμου, στο Βερολίνο, μέσα από 3 ερωτικές ιστορίες. Η φρίκη της εποχής ξετυλίγεται στα μάτια των θεατών με σκηνικό ένα υπόγειο καμπαρέ. Σε αυτή την παράσταση, οι ηθοποιοί τραγουδούν ζωντανά πάνω στη σκηνή. 

Η πρόεδρος Ολγα Θεοδώρου σημείωσε πως οι ιστορίες της παράστασης δεν είναι ξεκομμένες από την κατάσταση της εποχής, όπου ο ναζισμός αρχίζει να θεριεύει. Πρόσθεσε πως το έργο είναι μια καταγγελία απέναντι σε κάθε είδους ρατσισμό. Υπογράμμισε τέλος τη συμμετοχή πολλών νέων μελών σε αυτή την παραγωγή.

Η Μιμίκα Τάσση ανέφερε τους συντελεστές της παράστασης και η χορογράφος Μαρία Λαδά εξέφρασε τη χαρά της για τη 2η της συνεργασία με την ομάδα. Ο Λεωνίδας Παχτίτης ευχαρίστησε το σκηνοθέτη του για το ρόλο που του ανέθεσε και η Ειρήνη Χειλά είπε πως είναι μεγάλη ευτυχία να συνυπάρχουν πάνω στη σκηνή και στις πρόβες μέλη όλων των ηλικιών. Ο Χρήστος Τσουμελέας αναφέρθηκε στην μουσική διεύθυνση του Γιούρι Στούπελ και η Αναστασία Μαντούκα τόνισε πως το θέατρο αναδεικνύει τα πιο φωτεινά σημεία του ανθρώπου. 

Τα εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο καθημερινά 10 - 1 μ.μ. και το απόγευμα στο ΔΗΠΕΘΕΚ 6 - 9 μ.μ. Κοστίζουν 10 ευρώ το κανονικό και 8 το φοιτητικό - ανέργων - ΑμεΑ. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για θεατές κάτω των 15 ετών.

Τα κοστούμια, τα σκηνικά και οι φωτισμοί είναι του Κώστα Κατσουλάκη, η χορογραφία της Μαρίας Λαδά, η μουσική διεύθυνση του Γιούρι Στούπελ, βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Σοφία Μποτσέα, την απόδοση στα Ελληνικά έκανε ο Αντώνης Θεοδώρου και τις φωτογραφίες έβγαλε ο Πάνος Λαχανάς. 

Παίζουν οι: Δημήτρης Καούρης, Νίκος Καπόπουλος, Λεωνίδας Παχτίτης, Ειρήνη Χειλά, Αλεξάνδρα Λυμπεροπούλου, Τάκης Τσαπόγας, Σέφη Κούβελα, Σοφία Δούση, Αναστασία Μαντούκα, Πόπη Χαρίτου, Χρύσα Κότση, Ηλίας Γκιώνης, Ελενα Σκουλαρίκου, Μιμίκα Τάσση, Πάνος Κουραμπάς, Λευτέρης Καρμοίρης, Γεωργία Τσώνη, Χρήστος Τσουμελέας. Χορεύουν οι: Ελίνα Δημητρακοπούλου, Μαρία Λαδά, Εύα Λυμπέρη, Ηρώ Λυμπέρη, Ερασμία Ξανθοπούλου, Ναυσικά Πέππα - Τριαντάρη. 

Γ.Σαρ.