Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 20:33

Βραδιά ρετρό... με ντίσκο των ’80s, απόψε από τον dj Πέτρο Μπρατάκο

Γράφτηκε από την
Βραδιά ρετρό... με ντίσκο των ’80s, απόψε από τον dj Πέτρο Μπρατάκο

Στο κλίμα και τη μουσική ατμόσφαιρα της θρυλικής ντισκοτέκ των ’80s "Barbarella" θα μας μεταφέρει απόψε ο dj Πέτρος Μπρατάκος, ο οποίος έχει παίξει στις πιο γνωστές ντίσκο και κλαμπ της χώρας, υπηρετώντας τη μουσική αυτή περίοδο των ’80’s που σημάδεψε όσους την έζησαν... αλλά όχι μόνο!

Ο Πέτρος Μπρατάκος κατάγεται από τη Μάνη κι απόψε επιστρέφει για λίγο στο Νότο, για να κάνει όλους όσοι βρεθούν σήμερα στο "Elite City Resort" να περάσουν αξέχαστα, στο πάρτι του City FM.



- Από ποιο σημείο της Μάνης κατάγεστε και τι αναμνήσεις - βιώματα έχετε από την περιοχή;
«Tόπος καταγωγής μου είναι συγκεκριμένα η Κοίτα: ένα παραδοσιακό μανιάτικο χωριό με μια άγρια ομορφιά που σε απογειώνει με το δυναμισμό που εκπέμπει. Πέτρα και βράχος, δύναμη και αποφασιστικότητα τα χαρακτηριστικά μας. Πέτρινα σπίτια, πέτρινοι πύργοι, άνθρωποι δυναμικοί και "στακάτοι". "Μανιάτες": Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα! Ανθρωποι που ξέρουν τι σημαίνει φίλος. Γι’ αυτό εξάλλου και έχω πολύ καλούς φίλους από την περιοχή, όπως τα αδέλφια Αλεξόπουλοι, ο Χρήστος, ο Στάθης κι ο Αντώνης».

- Τι θ’ ακούσει το κοινό της Καλαμάτας από εσάς και τους συνεργάτες σας στο πολυαναμενόμενο αποψινό πάρτι;
«Απόψε ετοιμαστείτε για το πιο όμορφο μουσικό σας ταξίδι. Εγώ κι οι συνεργάτες μου θα σας βάλουμε στη μηχανή του χρόνου και θα σας ταξιδέψουμε στην πιο όμορφη μουσική δεκαετία. Τη δεκαετία των ’80’s!Για να ζήσετε τη μαγεία της εποχής εκείνης που ακόμα και σήμερα είναι μοναδική στο να ξεσηκώνει και να δημιουργεί έντονο κλίμα διασκέδασης... Ετοιμαστείτε λοιπόν να απογειωθούμε όλοι μαζί. Ποιος δε θα χορέψει ακούγοντας "Ι ’m so excited", "Lost in the night" και άλλα πολλά...».

- Τι αντιπροσώπευε αυτή η εποχή των ’80’s, όχι μόνο στη μουσική, αλλά και στη συμπεριφορά και την ψυχολογία των ανθρώπων; Ποια είναι τα στοιχεία που την κάνουν διαχρονική; Τη μουσική που θα παίξετε σήμερα βλέπετε πώς την ακούν κι έφηβοι, νέοι που τότε ήταν ακόμα και αγέννητοι;
«Πιστεύω ότι αυτή η αγάπη του κόσμου γι’ αυτά τα τραγούδια, αυτή τη δεκαετία, οφείλεται στο γεγονός ότι συμβολίζει μια εποχή πιο ανέμελη, πιο ρομαντική, χωρίς την πίεση και τους έντονους ρυθμούς της σημερινής εποχής. Σαν ακούσματα εξάλλου είναι πιο "γλυκά" και όχι τόσο "σκληρά" όπως τα σημερινά. Εξάλλου αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ακούγεται κι από παιδιά ηλικίας 17, 20, 25 χρονών... Ολοι έχουν ανάγκη από "χαλάρωση" κι η μουσική αυτό το χάρισμα έχει. Να σε μεταφέρει σε κόσμους μαγικούς. Ολοι έχουμε ανάγκη από λίγη μαγεία...».

- Αν σας ζητούσαμε να μας αναφέρετε το δικό σας Top-3 των τραγουδιών της δεκαετίας αυτής, ποια κομμάτια θα μπορούσατε να ξεχωρίσετε;

«Μέσα από αυτή τη μαγική δεκαετία θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να διαλέξω 3 μόνο τραγούδια! Ενδεικτικά όμως θα αναφέρω: 1) "Billie Jean" 1982, Michael Jackson. 2) "Pride" (In the name of love), 1984 U2. 3) "Sweet Dreams", 1983 Eurythmics. 4) "Rock me Amadeus", 1986 Falco. 5) "Like a virgin", 1984 Madonna».

- Αλήθεια, πώς βλέπετε να έχουν εξελιχθεί σήμερα οι... disco fans της εποχής εκείνης;
«Νομίζω ότι το ρεύμα ’80’s που επικρατεί σήμερα... δίνει την απάντηση!».                                                             


Ο Πέτρος Μπρατάκος ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι στο θρυλικό μαγαζί της Πλάκας "Dolce Vita music hall", το οποίο εξελίχτηκε σε ντισκοτέκ.

Συνέχισε την πορεία του στην ντίσκο "Απόλλων" στην Πλάκα, της οποίας οι ιδιοκτήτες, αδελφοί Αλεξόπουλοι, ήταν από την Καλαμάτα. Τα καλοκαίρια κατέβαινε στην καλοκαιρινή ντίσκο "Απόλλων" στην Καλαμάτα.

Σειρά είχαν οι "Καρυάτιδες", η "Μέκκα", το "Pinokio", η "B.B.G." στη Γλυφάδα, το σύμβολο της ντίσκο, η "Barbarella"... κι ακόμα οι ντίσκο "Aerobic", "B52", "Hard Rock", "Comma", "Esperides" και "New York".

 


NEWSLETTER