Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 08:13

Διονύσης Ατζαράκης στην «Ε» για το "Cineλθετε": «Λίγο από όλα και μπερδεμένοι όλοι»

Γράφτηκε από την
Διονύσης Ατζαράκης στην «Ε» για το "Cineλθετε": «Λίγο από όλα και μπερδεμένοι όλοι»

 

Η επιτυχία της παράστασης "Cineλθετε" έρχεται και στην Καλαμάτα σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο στις 9 μ.μ., με τους Διονύση Ατζαράκη και Θωμά Ζάμπρα.

Τι είναι όμως αυτή η παράσταση που όπου παίξει είναι sold out και αναλύει θέματα όπως οι σχέσεις, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, τα Τρίκαλα, τα σχολικά χρόνια, το Facebook, τα ψυχολογικά ζητήματα, ο Μπάτμαν και οι πρώην; Ο Διονύσης Ατζαράκης μίλησε στην "Ε"… για να μας μπερδέψει ακόμη περισσότερο και για να τοποθετηθεί πάνω σε πολύ σοβαρά ζητήματα. 

Συνέντευξη στη Γιούλα Σαρδέλη

 

- Πολλά διαφορετικά πράγματα θα δούμε στην παράσταση. Πώς θα μας έβαζες στο κλίμα για το νόημα του έργου σου;

«Αν και δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για να το εντοπίσω, το concept είναι ότι πηγαίνουμε από το ένα θέμα στο άλλο. Είναι οι δικές μας παρατηρήσεις για τα πράγματα γύρω μας, για την ποπ κουλτούρα, με τον δικό μας κωμικό τρόπο». 

- Καθώς το Πάσχα πλησιάζει, να πάμε σε ένα θέμα που σχετίζεται και με την Εκκλησία. Πώς είδες την απόφαση για το Βατοπέδι; 

«Με συγκινεί το θέμα, βλέπω επιτέλους ότι υπάρχει δικαιοσύνη. Νιώθω χαρά και περηφάνια ρε παιδί μου που αποδόθηκε δικαιοσύνη όπως έπρεπε και μπράβο. Νιώθω πλήρης».

- Εχεις δει "Survivor", που είναι η επιτυχία της χρονιάς; Στο παρελθόν έχεις ασχοληθεί πολύ με τα ριάλιτι στα βίντεό σου. 

«Καθόλου, γιατί δεν έχω προλάβει. Εχω δει μόνο το τρέιλερ που παρουσίαζε τους παίκτες και στεναχωρήθηκα, μελαγχόλησε η ψυχή μου, από τότε δε το ξαναέβαλα».

- Ζήλεψες που δεν σου ζήτησαν να μπεις στους Διάσημους;

«Οχι, δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι εκεί! Αρα είμαι εντάξει. Εχω όντως κάνει πάρα πολλές αναφορές στα παλιά ριάλιτι. Η Ασπα Τσίνα είναι για μένα ένας θρύλος, από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά πράγματα που έχουμε βγάλει ως χώρα προς τα έξω. Τότε ήμουν σε ηλικία που μπορούσα να παρακολουθήσω, τώρα και λόγω χρόνου και λόγω θέματος, δεν με τραβάνε πια».

- Η εκπομπή σου στον ΣΚΑΪ είναι άμεσα συνδεδεμένη με το σινεμά, ξεχώρισες μία ταινία από τις φετινές, ώστε να προτείνεις στους αναγνώστες μας;

«Το "Τρέξε" ήταν πάρα πολύ ωραίο, να πάτε να το δείτε, είναι ένα θρίλερ που το έχει γράψει και σκηνοθετήσει ένας κωμικός καλλιτέχνης! Είναι πρωτότυπο, είναι διαφορετικό».

- Και τώρα κάποια πολύ βαθιά φιλοσοφικά ερωτήματα - διλήμματα: Στέλλα Μπεζαντάκου ή Γωγουλίνι;

«Γωγουλίνι δαγκωτό, πάντα, 100%. Καταρχάς έχουμε συνεργαστεί, είναι συμπαθέστατη, πολύ καλό κορίτσι και πέρα από την πλάκα, είναι πολύ καλή και ορίτζιναλ σε αυτό που κάνει. Το πιστεύει, ενώ η Στέλλα πρέπει να κάνει το step up, να δώσει ένα νέο δείγμα δουλειάς». 

- Παντρεύτηκε, ίσως γι' αυτό σταμάτησε. 

«Ας κάνει ένα νέο βήμα και μετά από ένα χρόνο ξαναρώτα με».

- Επειδή ξεκίνησε το μουσικό ριάλιτι "Star Academy", θα σε πάω σε ένα μουσικό δίλημμα. Πρόδρομος Καθηνιώτης ή Περικλής Στεργιανούδης;

«Καταρχάς, να μην εκπλήσσεσαι με αυτό. Για τον επόμενο χρόνο δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει τίποτε άλλο στην τηλεόραση, εκτός από ριάλιτι. Λοιπόν. Οι ερωτήσεις είναι σαν να είναι "στρωμένες" για στάνταρ απαντήσεις! Περικλής προφανώς, υπάρχει και το γνωστό μας βίντεο. Ο κόσμος παλιότερα νόμιζε ότι είχαμε θέμα, όμως εμείς τον συμπαθούμε πάρα πολύ. Εκτός αυτού, υπάρχει ένα τραγούδι του, που το ξέρουν λίγοι, νομίζω μόνο ο Περικλής κι εγώ, το "Κομμένα πια τα σ' αγαπώ", το οποίο είναι ένα ωραιότατο ζεϊμπέκικο, να πούμε την αλήθεια!»

- Μα ο Περικλής έγραφε και δικά του τραγούδια…

«Είναι ένας Ντα Βίντσι των ημερών μας, μπράβο του...».

- Νίκος Ευαγγελάτος ή Μένιος Φουρθιώτης;

«Τι ερωτήσεις είναι αυτές ρε παιδί μου; Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανα στο σημείο να επιλέξω 100%, με φουλ αυτοπεποίθηση τον Ευαγγελάτο. Αλλά φυσικά Ευαγγελάτος!»

- Κωνσταντίνα Σπυροπούλου ή Κατερίνα Καινούργιου; 

«Το προφίλ τους είναι παρόμοιο, όμως είναι και οι δύο συμπαθέστατες, όσο τις έχω γνωρίσει. Δεν έχω κάτι αρνητικό να πω. Θα επέλεγα όμως Καινούργιου, γιατί δοκιμάζει και πράγματα, πάει από το ένα κόνσεπτ στο άλλο. Ελπίζω να μην με παρεξηγήσει η Κωνσταντίνα...»

Ο Διονύσης Ατζαράκης γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, ανήμερα των γενεθλίων του. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ (Πανεπιστήμιο Αθηνών), σκηνοθεσία κινηματογράφου (Σχολή Σταυράκου), υποκριτική (Ιασμος/Studio ΝΑΜΑ) και media governance (MSc, London School of Economics). Οταν έκλεισε το 20ό έτος της ηλικίας του, ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το stand-up comedy και δεν σταμάτησε ποτέ, έχοντας κάνει μέχρι σήμερα παραστάσεις σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα και στην Αγγλία. Οταν έκλεισε το 21ο έτος της ηλικίας του, έγινε 22. Τηλεοπτικά παρουσίασε την εκπομπή "Πέδες" στον Alpha, την κωμική εκπομπή "M for Movies" στο MTV, καθώς και την εκπομπή "Cinéλθετε" στον ΣΚΑΪ, την οποία συγγράφει και σκηνοθετεί. Επιπλέον γράφει τα "COMedICS", μια σειρά από χιουμοριστικά webcomics που κυκλοφορούν και στα βιβλιοπωλεία από την "Jemma Press". Είναι Τοξότης και δεν πιστεύει στα ζώδια.

O Θωμάς Ζάμπρας το πάλευε με το χιούμορ όλη του τη ζωή. Τελικά ήρθαν ισοπαλία. Το πιο παλιό χιουμοριστικό πράγμα που θυμάται να ζηλεύει, είναι τα κόμιξ "Αστερίξ και Οβελίξ" και τον "Ισοβίτη" του Αρκά. Από τότε προσπαθούσε να είναι αστείος. Είναι από τα Τρίκαλα και δουλεύει στην Αθήνα, επιβεβαιώνοντας πως οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές. Οταν δεν γράφει σενάρια και παίζει στο τηλεοπτικό "Cineλθετε" με τον Διονύση Ατζαράκη θα τον βρείτε να κάνει παραστάσεις stand-up comedy σε Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα ή να αρθρογραφεί στο "Oneman". Ενίοτε είναι και σπίτι του και αράζει, αλλά εκεί δεν μπορείτε να τον βρείτε.

Η γενική είσοδος κοστίζει 10 ευρώ, για φοιτητές/άνεργους 8. Η προπώληση γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο (27210 87902), ηλεκτρονικά στο www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, στο www.public.gr και σε όλα τα καταστήματα "Public".


NEWSLETTER