Παρασκευή, 05 Μαϊος 2017 08:32

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης στην «Ε» για τον "Caveman"

Γράφτηκε από την
Ο Θανάσης Βισκαδουράκης στην «Ε» για τον "Caveman"

 

Με μια βαθιά αγάπη στις γυναίκες θα δούμε στη σκηνή τον «άνθρωπο των σπηλαίων» Θανάση Βισκαδουράκη στο εξαιρετικά επιτυχημένο θεατρικό έργο "Caveman" τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 9.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας.

Το κοινό θα περάσει αξέχαστες στιγμές γέλιου, αλλά και … προβληματισμού μέσα από το χιούμορ.

- Ερχεστε πρώτη φορά στην Καλαμάτα με τον "Caveman". Πώς είναι να παίρνετε τη σκυτάλη σε αυτό το ρόλο, από τόσο σημαντικούς ηθοποιούς;

«Εμένα πάντα μου άρεσαν οι προκλήσεις. Θεώρησα τιμή μου το ότι μου προτάθηκε αυτός ο ρόλος. Aνέλαβα μετά από σπουδαίους προκατόχους και αυτό εκτός από μεγάλη ευθύνη που μου έδωσε, με έκανε να γίνω πιο τολμηρός, πιο αποφασιστικός. Αφήνω την προσωπική μου σφραγίδα και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής». 

- Είναι δύσκολος αυτός ο ρόλος, βγάζει πολύ γέλιο, αλλά έχει και μεγάλες απαιτήσεις …

«Μαζί με το σκηνοθέτη, αποφασίσαμε να μην "πατήσουμε" καθόλου πάνω στα παλιά. Ηθελα να το δω με τη δική μου ματιά, αρχίσαμε σελίδα - σελίδα. Ξετυλίξαμε όμορφα το έργο, κουραστήκαμε πολύ και νομίζω πως δημιουργήσαμε έναν … κωμικό εφιάλτη. Οσο περνάει η ώρα, ο μονόλογος γίνεται πολυπρόσωπο έργο, με τη συμμετοχή του κοινού. Κάναμε κάποιες αλλαγές, βάλαμε περισσότερο φωτισμό και μουσική. Το έργο έρχεται ακόμη πιο κοντά στο θεατή».

- Πώς είναι οι αντιδράσεις του κοινού, όλο αυτό το διάστημα;

«Παίζω 2 χρόνια τώρα και παίρνω πολλή ευτυχία από τον κόσμο. Εξαιτίας του κοινού άλλαξα το φινάλε και το έκανα πιο λυρικό, πιο ρομαντικό. Οταν παντρεύτηκα, ένας θεατής μου ευχήθηκε να γεράσω με τη γυναίκα μου και μου είπε ότι αυτό θα αποτελεί το πιο ωραίο reunion της ζωής μου. Να γεράσω με τη γυναίκα μου στο ίδιο μαξιλάρι. Αυτό θέλησα να περάσω στο έργο … Στο έργο μου λένε πως κλίνω υπέρ των γυναικών. Πάντα πίστευα ότι το ισχυρό φύλο είναι η γυναίκα. Αγαπώ τις γυναίκες, είμαι λάτρης. Ετσι, άλλαξα το φινάλε και το έκανα πιο ρομαντικό. Ενώ το έργο έχει πολύ γέλιο, επένδυσα πάνω σε αυτό οι Ελληνες έχουμε ξεχάσει. Στη σχέση. Να μην ξεχνάμε ότι η σχέση είναι πάνω από όλα. Μέσα από τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες, μόνο αυτό αντέχει. Εύκολα το γκρεμίζεις, δύσκολα το δημιουργείς όμως. Οι θεατές με κοιτάνε στο τέλος με τρυφερότητα, ανακουφισμένοι και νιώθω τόσο γαλήνιος, τόσο ευτυχισμένος …»

- Ποια είναι η εικόνα που δείχνει το έργο, όσον αφορά τον κόσμο γυναικών και ανδρών;

«Το έργο αναδεικνύει τις πολλές διαφορετικές πλευρές των δύο φύλων. Εγώ βέβαια πιστεύω πως τα σύγχρονα ζευγάρια δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιότερα. Είναι αλλιώς τα πράγματα, όχι τόσο δύσκολα όπως παλιότερα. Είναι πιο "μαλακές" οι γενιές. Οι άντρες βοηθούν τις γυναίκες τους και συντελούν πιο πολύ και στο μεγάλωμα των παιδιών. Το τι είναι πιο σωστό, θα το δει ο ιστορικός του μέλλοντος». 

- Τι πορεία έχει ακόμα ο "Caveman";

«Θα κάνουμε άλλη μια περιοδεία το καλοκαίρι, το έργο είναι πολύ δυνατό, είναι διδακτικό, αστείο. Ο θεατής λυτρώνεται και αυτό τον κάνει να έρχεται ξανά και ξανά»!

- Κάθε βράδυ η παράσταση αλλάζει, εμπλουτίζεται από εσάς και τις αντιδράσεις των θεατών; 

"Ναι. Και φέτος το έργο το έχουμε ελαφρύνει λιγάκι, γιατί … ο κόσμος είναι πολύ στεναχωρημένος. Πολλή κατάθλιψη. Σκέφτηκα να του δώσω ένα βήμα να γελάσει"!

Η μετάφραση είναι της Ερατώς Τάττη, η σκηνοθεσία του Γιώργου Οικονόμου, η διασκευή της Αναστασίας Παπαστάθη, τα σκηνικά - κουστούμια της Ειρήνης Παγώνη, η μουσική του Πάνου Φορτούνα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στην προπώληση, 12 ευρώ στο ταμείο, 10 ευρώ το φοιτητικό και των ανέργων. Η προπώληση γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (27210 87902) ως και την Κυριακή.

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER