Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 13:10

"Live της παρέας" με το Γιώργο Τεντζεράκη

Γράφτηκε από την
"Live της παρέας" με το Γιώργο Τεντζεράκη

Συνέντευξη στη
Γιούλα Σαρδέλη

"Ευλογημένο τόπο" θεωρεί τη Μεσσηνία ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιώργος Τεντζεράκης. Ο ίδιος, μαθητής του Θοδωρή Ξυδιά, έχει τραγουδήσει πολλά βράδια στην Καλαμάτα - λίγο πριν τη μεγάλη του διάκριση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Eurovoice το 2010. Αύριο βράδυ επιστρέφει... αυτή τη φορά στο "Le Garçon" στον πεζόδρομο της Αριστομένους, για ένα "live της παρέας", στο οποίο θα μας ταξιδέψει με την αισθαντική φωνή του.

- Γιώργο, καταρχάς πού σε βρίσκει ο φετινός καλλιτεχνικός χειμώνας;
«Ο φετινός χειμώνας με βρίσκει να κάνω εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Να παίζω τα καινούργια μου τραγούδια και να αφουγκράζομαι όσο μπορώ τις ανάγκες του κόσμου. Εχω μαζί μου εξαιρετικούς μουσικούς και προσπαθούμε να περνάμε καλά και να το μεταδίδουμε».

- Με τη Μεσσηνία έχεις μια ιδιαίτερη σχέση. Δάσκαλός σου ήταν ο Θοδωρής Ξυδιάς και μαζί του έχεις παίξει και στην Πύλο. Ακόμη, έχεις τραγουδήσει στην Καλαμάτα τα προηγούμενα χρόνια. Τι σημαίνει Μεσσηνία για σένα;
«Ευλογημένος τόπος η Μεσσηνία. Και είναι τιμή μου και προνόμιο που είχα δάσκαλο το Θοδωρή Ξυδιά. Ξέρω ότι εκεί τον αγαπάτε πολύ - και είναι σπουδαίος συνθέτης. Στην Καλαμάτα, και συγκεκριμένα στην "Αίγλη", είχα κάνει live το 2009. Είχαμε περάσει πολύ όμορφα. Χαίρομαι που θα έρθω ξανά, έστω για μία εμφάνιση, γιατί θα δω αγαπημένους φίλους».

- Είσαι ένας νέος καλλιτέχνης που πήρε την τέταρτη θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Eurovoice 2010. Κι αυτό σε μια εποχή που το τραγούδι δυστυχώς κυριαρχείται από την εικόνα. Σε βοήθησε αυτή η διάκριση; Το ταλέντο στη φωνή συνέχισες να το καλλιεργείς;
«Η τέταρτη θέση σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό είναι σίγουρα σημαντική. Το τραγούδι με το οποίο εκπροσώπησα την Ελλάδα σ' αυτόν το διαγωνισμό είναι το "Τι παραπάνω", σε στίχους και μουσική του Θάνου Παπανικολάου, το οποίο περιέχεται και στην καινούρια μου δουλειά. Το ταλέντο πάντως ποτέ δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται να βελτιώνεσαι συνεχώς και να καλλιεργείσαι... Η διάκριση αυτή με βοήθησε στο να μάθει περισσότερος κόσμος τη δουλειά μου. Οσο για την εποχή μας, αφού η τεχνολογία ευνοεί την εικόνα, σίγουρα και η εικόνα παίζει το ρόλο της. Αυτά που αξίζουν όμως είναι αυτά που αντέχουν στο χρόνο».

- Στο τραγούδι σου "Μελίνα" με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ποια Μελίνα σκεφτόσουν όταν το συνέθετες και ποια Μελίνα σκέφτεσαι όταν το τραγουδάς;
«Η συνεργασία μου με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου είναι το πιο σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Εγραψα αυτό το τραγούδι και εκείνος μου πρότεινε να το πούμε μαζί στο δίσκο μου. Είναι ένα τραγούδι που φαντάζομαι να το λέει ο Ζυλ Ντασέν στη Μελίνα Μερκούρη. Νομίζω ότι είναι πολύ συγκινητική εικόνα. Το αφιερώνω όμως σε όλες τις Μελίνες... αναμφισβήτητα από τα πιο ερωτικά  ονόματα".

- Είσαι ικανοποιημένος από την αποδοχή του κοινού στην προσωπική σου δισκογραφική δουλειά;
«Η αποδοχή του κόσμου φαίνεται από τα live. Είμαι ικανοποιημένος γιατί σε πολλά μέρη της Ελλάδας που από το Σεπτέμβρη έχω εμφανιστεί, έρχονται άνθρωποι που ξέρουν τα καινούργια τραγούδια  και μου ζητούν να τ' ακούσουν. Από την άλλη μεριά η συμμετοχή του κόσμου στα live, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς, είναι επίσης σημαντική. Ο καινούργιος δίσκος με τίτλο "Πιο κοντά σου" κυκλοφορεί από τη "Λύρα" και περιλαμβάνει 11 τραγούδια, 7 από τα οποία τα έχει γράψει ο Θάνος Παπανικολάου και 4 τα υπογράφω ο ίδιος. Ενα ντουέτο έχω επίσης με το Μιχάλη Εμιρλή. Εύχομαι ο κόσμος να αγαπήσει αυτή τη δουλειά».

- Το live της Καλαμάτας πώς θα το χαρακτήριζες; Τι τραγούδια θα περιλαμβάνει;
«Θα το χαρακτήριζα "το live της παρέας". Αυτός είναι ο σκοπός, να τραγουδήσουμε όλοι μαζί. Θα παρουσιάσω κάποια από τα καινούργια μου τραγούδια αλλά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης αγαπημένα κομμάτια από την ελληνική και την ξένη σκηνή».

Πολυμέσα


NEWSLETTER