Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 07:54

Ντοκιμαντέρ του Βασίλη Μαρλαντή για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο

Γράφτηκε από την

 

Ο τόπος όπου μεγάλωσε, το μεσσηνιακό ελαιόλαδο που γεύτηκε, καθώς και το πάθος του για τη δημιουργία βίντεο, χάραξαν την πορεία του 18χρονου Βασίλη Μαρλαντή ο οποίος ξεκίνησε από την Καλαμάτα και συνεχίζει στην Ιταλία: Σπουδάζει Αρχιτεκτονική στο ιταλικό Πολυτεχνείο και παράλληλα δημιουργεί βίντεο.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια

Ο νεαρός, που τον γνωρίσαμε μέσα από τις μικρού μήκους ταινίες του στο κανάλι του στο YouTube και τη διάκρισή του από τον Δήμο Καλαμάτας σε τοπικό διαγωνισμό δημιουργίας τηλεοπτικού σποτ της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, επιμένει παρά τις αντιξοότητες στους στόχους του: Μεταξύ αυτών, η προβολή σε όλο τον κόσμο -και στην Ελλάδα φυσικά- του ντοκιμαντέρ που ετοίμασε για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με την αρχική υποστήριξη του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και τη συμπαράσταση του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην ιστοσελίδα του δημιουργού www.mindsofnow.com πριν από μερικές ημέρες και παρέμεινε αναρτημένο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, από τον επόμενο μήνα θα προβάλλεται σε φεστιβάλ και διοργανώσεις ανά τον κόσμο, ώστε -όπως λέει ο ίδιος- «να γίνει γνωστή η μοναδικότητα του μεσσηνιακού ελαιόλαδου και να προωθηθεί ακόμα περισσότερο σε άλλες χώρες».

Ο ίδιος εκτιμά πως η προσπάθειά του θα στεφθεί με επιτυχία, αρκεί βέβαια να υπάρξει και η απαιτούμενη υποστήριξη, ώστε να γίνει αυτό το «ταξίδι» σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς. Αργότερα, το βίντεο θα προβάλλεται και πάλι δωρεάν στην ιστοσελίδα.

Ο 18χρονος που μεγάλωσε στην Καλαμάτα και ερωτεύτηκε -όπως δηλώνει- την τέχνη του βίντεο, έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό τα τελευταία χρόνια και ήδη έχει αρκετά πλούσιο βιογραφικό, με εμπειρία δίπλα σε καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου.

Ο δημιουργός -και ιδρυτής σήμερα της δικής του εταιρείας- συμμετέχει παράλληλα σε σημαντικά projects, αφού μετά τη δραστηριότητά του σε τοπικό επίπεδο και μέσα από το κανάλι του στο Youtube υπήρξε συνεργασία με το κανάλι GameWorld.gr, ενώ το καλοκαίρι του 2015 δημιούργησε στην Τρανσυλβανία με τον Γάλλο φίλο του Alex Muresan την πρώτη σημαντική μικρού μήκους ταινία του. Επειτα, δούλεψε ως βοηθός σημαντικής ομάδας παραγωγής στο Μιλάνο, παράλληλα με τη δημιουργία του βίντεο για την Καλαμάτα.

Αργότερα δημιούργησε το www.mindsofnow.com, στο οποίο μάλιστα αναμένεται σύντομα η ανάρτηση και του βίντεο «24 Ωρες στην Καλαμάτα», το οποίο υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του δήμου.

Η δραστηριότητα του Βασίλη Μαρλαντή συνεχίζεται δίπλα σε σημαντικά ονόματα του χώρου, και τη δουλειά του μπορούμε να τη γνωρίσουμε μέσα από τους εξής συνδέσμους:

https://www.mindsofnow.com/

http://vasilismarlantis.com/

https://www.mindsofnow.com/the-olive-oil-of-messinia

https://vimeo.com/242080566

https://vimeo.com/252336392