Πέμπτη, 31 Μαϊος 2018 07:52

Νέα τραγούδια από τους Καλαματιανούς “Mr Booze”

Γράφτηκε από την
Νέα τραγούδια από τους Καλαματιανούς “Mr Booze”

 

Τα νέα τους κομμάτια θα παίξουν αύριο για πρώτη φορά οι “Mr Booze” από την Καλαμάτα, στο “Rodanthos bar” στο Ιστορικό Κέντρο στις 9.30 μ.μ..

Πρόκειται για τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο “The mourning hypocrites”, τα οποία χαρακτηρίζονται από ένταση, δημιουργικότητα και δυνατό στίχο.

Συνέντευξη στη Νικολέτα Κολυβάρη

- Πόσο διαφορετικό αποτέλεσμα θα ακούσει κανείς στον τρίτο –αισίως- δίσκο της μπάντας; Τι έχει αλλάξει από τη γένεσή της;

“Θα ακούσει αισθητά διαφορετικό αποτέλεσμα. Είναι ο τρίτος δίσκος και πλέον υπάρχει μεγαλύτερη χημεία στη μπάντα η οποία δείχνει να έχει βρει το ύφος της μετά από τόσο σκληρή δουλειά. Εχει αλλάξει και στιχουργικά και μουσικά. Εχουμε ακολουθήσει άλλα μονοπάτια, τα οποία δείχνουν να μας έχουν ταιριάξει καλύτερα. Το λάιν απ, παρά τα διαφορετικά ακούσματα που έχει ο καθένας - έχει δέσει άριστα και σε σχέση με τον πρώτο δίσκο είμαστε λιγότερο ροκ εν ρολ και περισσότερο heavy doom”.

- Στιχουργικά ποια θεματολογία έχει εμπνεύσει τους δημιουργούς, ο στίχος παραμένει σταθερά αγγλικός;

“Για πρώτη φορά έχουμε τη συμμετοχή του τραγουδιστή της μπάντας Δημήτρη Διαμάντη – J.d. στο στίχο, σε κάποια από τα τραγούδια, ενώ στους προηγούμενους δίσκους οι στίχοι ήταν αποκλειστικά γραμμένοι από με τον κιθαρίστα Γιώργο Μπελογιάννη. Ο στίχος παραμένει σταθερά αγγλικός και η έμπνευση έρχεται από τα καθημερινά δεινά, δίνοντας αυτή τη φορά μια έξτρα έμφαση στην απώλεια”.

- Τι πρόγραμμα υπάρχει για εμφανίσεις παρουσιάσεων;

“Η πρώτη παρουσίαση του δίσκου “Τhe mourning hypocrites” θα γίνει αύριο Παρασκευή στο “Ροδανθό” στις 9.30 μ.μ. Κοντά μας θα είναι οι καλοί φίλοι “Sadhus” (the smoking community) και οι Καλαματιανοί νεοσύστατοι Α.Π. Στη συνέχεια θα παίξουμε την Κυριακή στην Αθήνα με τους “Under the sun” στο υπόγειο της πιτσαρίας “Crust” στην οδό Πρωτογένους 13 στου Ψυρρή. Ακολουθούν καλοκαιρινά φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας (27 Ιουλίου) και το Highway Festival στον Λακωνικό Ταΰγετο. Μας περιμένουν επίσης περισσότερες προκλήσεις με τη νέα σεζόν, ανά την Ελλάδα”.

- Η παραγωγή έγινε εξ ολοκλήρου diy; Τι ρίσκα περιλαμβάνει αυτή η επιλογή και τι ελευθερίες δίνει;

“Η παραγωγή έγινε στα “Twin Peaks Studios” στην Αθήνα με ηγέτη το Νίκο Χάκα, ο οποίος συνετέλεσε χαρακτηριστικά στο τελικό αποτέλεσμα. Οι αυτοχρηματοδοτούμενες από τη μπάντα παραγωγές, την αφήνουν να εκφραστεί πιο ελεύθερα και δίχως περιορισμούς, κουβαλώντας όμως όλο το οικονομικό βάρος στις πλάτες της”.

- Πώς ήταν η συνεργασία με τον φέρελπι δημιουργό Κωνσταντίνο Σταθόπουλο στο βίντεο; Θα ακολουθήσουν κι άλλα;

“Είναι όντως πολύ ταλαντούχος σκηνοθέτης, έχει φρέσκες ιδέες, το ψάχνει και μπήκε κατευθείαν στο κλίμα της φάσης και ελπίζουμε να ξανασυνεργαστούμε μαζί του. Το βίντεο κλιπ θα βγει μαζί με το δίσκο, στο You Tube, σύντομα”.

- Κάθε αρχή των λάιβ σας παίζει σε βίντεο κάποιο στιγμιότυπο ηχητικό ή εικόνας από κομβικές στιγμές της ιστορίας ή από δηλώσεις ιστορικών προσώπων. Θα δούμε κάτι ανάλογο και στα επερχόμενα λάιβ;

“Ολοι μας οι δίσκοι έχουν μια εισαγωγή ιδιαίτερη, κυρίως από ατάκες έργων φιλμ νουάρ. Στις συναυλίες έχουμε χρησιμοποιήσει και χιουμοριστικά αποσπάσματα από την πολιτική ζωή του τόπου, όπως την πασίγνωστη χειρονομία με την οποία ο Αντρέας νομιμοποίησε την γκόμενα στην ελληνική οικογένεια. Αλλες φορές χρησιμοποιούμε το χιούμορ, άλλες φορές βγαίνει ένα μήνυμα που συνδέεται θεματολογικά και αισθητικά με τη στιχουργική δουλειά του δίσκου”.

Οι Mr Booze είναι οι: Γιώργος Μπελογιάννης, Γιώργος Μουντανέας, Δημήτρης Διαμάντης και Στάθης Μπαρούτσος.

Mr Booze official web: mrboozeband.com


NEWSLETTER