Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 09:50

Η Μεσσηνία... «πρωταθλήτρια» στη σουηδική τηλεόραση

Γράφτηκε από την
Η Μεσσηνία... «πρωταθλήτρια» στη σουηδική τηλεόραση

 

ΣΟΥΗΔΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ "Ε" ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ “MÄSTARNAS MÄSTARE"

Αυτές τις μέρες, στα ωραιότερα τοπία της Μεσσηνίας γίνονται τα γυρίσματα της εξαιρετικά δημοφιλούς σουηδικής σειράς “Mästarnas Mästare” (Πρωταθλητές των Πρωταθλητών), στην οποία συμμετέχουν διάσημοι βετεράνοι σούπερσταρ του αθλητισμού.

Ετσι η Ελλάδα και η Μεσσηνία την ερχόμενη άνοιξη θα μπουν στα σπίτια εκατομμυρίων Σουηδών - ακριβώς την εποχή που εκείνοι θα επιλέγουν πού θα πάνε διακοπές το καλοκαίρι... Με αυτή τη (χρυσή θα λέγαμε) ευκαιρία, μιλήσαμε με 3 από τους ανθρώπους που συντονίζουν και διευκολύνουν τη διαδικασία των γυρισμάτων: τον παραγωγό Pontus Gårdinger από την εταιρεία Μeter TV, τον παρουσιαστή του παιχνιδιού στη σουηδική τηλεόραση SVT, Mikael Leijnegard, και τον μη εξαιρετέο Θανάση Ψαρούλη, την «ψυχή» της επικοινωνίας μας με τους Σουηδούς και της προβολής μας στη Σκανδιναβία.

 

 

 

Στους δύο Σουηδούς υπεύθυνους της εκπομπής, θέσαμε ορισμένες ερωτήσεις όπως οι εξής:

- Εχετε ξανάρθει στην Ελλάδα και στη Μεσσηνία; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

- Η Ελλάδα είναι γνωστή στους Σκανδιναβούς ως μια τουριστική, ηλιόλουστη “παιδική χαρά”. Υπάρχει κατά τη γνώμη σας περιθώριο βελτίωσης στις υπηρεσίες μας, και σε ποια κατεύθυνση;

- Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά και ποια η μεγαλύτερη ομοιότητα ανάμεσα στην πατρίδα σας και στη δική μας;

- Πώς βρίσκετε τους Ελληνες, τους Μεσσήνιους που συναντάτε εδώ; Τι σας κάνει κυρίως εντύπωση;

- Πώς σας φαίνεται το ελληνικό φαγητό, ταιριάζει με τις διατροφικές σας συνήθειες;

- Ακούμε ότι οι Σουηδοί είναι λάτρεις των σπορ και της άθλησης. Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε στους νέους μέσα από αυτή την τηλεοπτική εκπομπή;

- Πείτε μας λίγα πράγματα για την κρατική τηλεόραση της Σουηδίας: τις προτεραιότητές της, τα ποιοτικά της στάνταρντ, τις επιλογές της, τα πολιτικά, κοινωνικά και ψυχαγωγικά της προγράμματα.

- Η χώρα μας βρίσκεται σε οικονομική ύφεση. Υπάρχει κάποιο σουηδικό “μυστικό της επιτυχίας” που θα προτείνατε να εφαρμόσουμε για να ανακάμψουμε;

- Τι θα λέγατε στους Μεσσήνιους για να τους προσκαλέσετε να επισκεφτούν την πατρίδα σας;

 Ορίστε τι μας απάντησαν:

 

Pontus Gårdinger

Εχω ξανάρθει στη Μεσσηνία αρκετές φορές - και πραγματικά απολαμβάνω την περιοχή. Η φύση είναι πολύ όμορφη, αλλά και οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει είναι όλοι πολύ φιλικοί και εξυπηρετικοί.

Οπως γνωρίζετε, εμείς βρισκόμαστε τώρα εδώ για την παραγωγή μιας τηλεοπτικής εκπομπής - και πρέπει να σας πω ότι, από επαγγελματική άποψη, οι υπηρεσίες που χρησιμοποιήσαμε ήταν άψογες στο να διευκολύνουν τη δουλειά μας. Προφανώς εάν υπήρχαν κάποια πράγματα ακόμη, όπως για παράδειγμα περισσότερες απευθείας πτήσεις για τη Σουηδία, θα είχαν κάνει την κατάσταση πολύ πιο εύκολη για εμάς.

Οι διαφορές ανάμεσα στις δυο χώρες είναι φυσικά πολλές, αλλά καθώς εμείς βρισκόμαστε εδώ για δουλειά, φαντάζομαι ότι βιώνουμε μόνο λίγες από αυτές.  Η πιο προφανής διαφορά είναι βέβαια το κλίμα, για φυσικούς λόγους - αν και η Σουηδία δεν είναι τόσο κρύα όσο πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι! Πάντως, το να μπορεί κανείς να κολυμπήσει στη θάλασσα τον Οκτώβριο είναι πραγματικά κάτι που το ζηλεύω πολύ... Σχετικό με αυτό είναι και το περιβάλλον, η φύση που διαφέρει αρκετά. Αλλά και πάλι, αυτό εξαρτάται από την περιοχή της Σουηδίας στην οποία αναφέρεται κανείς. Εγώ ζω στη Στοκχόλμη, την πρωτεύουσα της χώρας, κι αυτό φυσικά είναι πολύ διαφορετικό από το να ζει κανείς σε μια μικρότερη πόλη όπως η Καλαμάτα. Οσον αφορά τους ανθρώπους τώρα, νομίζω ότι οι Ελληνες είναι λίγο πιο ανοιχτοί και κοινωνικοί γενικά, σε σχέση με τους Σουηδούς.

Πρέπει να πω ότι όλοι οι ντόπιοι με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή υπήρξαν εξαιρετικά εξυπηρετικοί, με κάθε τρόπο. Υπήρξαν φιλικοί και μας καλωσόρισαν με χαμόγελο, και με μια γενικότερη θετική διάθεση προς την ομάδα μας και προς την ικανοποίηση των αναγκών μας. 

Οι γεύσεις εδώ είναι πολύ ωραίες -  αλλά ομολογώ ότι προσωπικά δεν είμαι και πολύ δύσκολος όσον αφορά το φαγητό!

Το “Mästarnas Mästare” είναι από τις πιο δημοφιλείς σειρές στη Σουηδία. Πρόκειται για μια πραγματικά οικογενειακή εκπομπή, που απευθύνεται τόσο στους νέους όσο και στους μεγαλύτερους τηλεθεατές. Βέβαια οι αθλητές που διαγωνίζονται είναι βετεράνοι - κι έτσι συνήθως είναι πιο γνωστοί στους μεγαλύτερους. Ομως η εκπομπή προσφέρει μια πολύτιμη ευκαιρία σε αυτούς τους θεατές, να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους με τους νεότερους, δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό “κοινό έδαφος” ανάμεσα στις γενιές. Ελπίζουμε φυσικά οι νεότεροι τηλεθεατές να εμπνευστούν κι αυτοί, ώστε να είναι πιο δραστήριοι και να ασχοληθούν οι ίδιοι με τον αθλητισμό, βελτιώνοντας έτσι το γενικό επίπεδο καλής υγείας στη χώρα.

Οσον αφορά τους λόγους που έχει κανείς να επισκεφτεί τη Σουηδία, όλα εξαρτώνται από τις προτεραιότητες του καθενός. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα έλεγα πως η Σουηδία έχει πολλά να προσφέρει, σε πολλά επίπεδα. Για παράδειγμα η φύση της ποικίλλει δραματικά, καθώς από τη μια υπάρχουν τα ψηλά χιονισμένα βουνά του Βορρά και το φημισμένο Βόρειο Σέλας, κι από την άλλη οι αχανείς πεδιάδες του Νότου. Επίσης, τόσο η Ανατολική όσο και η Δυτική Ακτή έχουν από ένα πανέμορφο αρχιπέλαγος. Και στις μεγαλύτερες πόλεις βρίσκει κανείς πολλά καλά διατηρημένα παλαιά κτήρια, χτισμένα αιώνες πριν.

 

Mikael Leijnegard

Είχα επισκεφτεί τη Μεσσηνία και το 2012, πάλι για τις ανάγκες της συγκεκριμένης τηλεοπτικής εκπομπής, και λάτρεψα το κάθε λεπτό. Πάντα αγαπούσα την Ελλάδα - και το θέμα είναι ότι η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή είναι αυθεντική, αληθινή, όχι τόσο πολύ προσαρμοσμένη στον τουρισμό. Μου αρέσει κάπως αυτή η αίσθηση αυθεντικότητας, τόσο στους ανθρώπους όσο και στη γενικότερη ατμόσφαιρα εδώ.

Νομίζω ότι οι ντόπιοι εδώ μοιάζουν πολύ με τους ανθρώπους της Βόρειας Σουηδίας από όπου κατάγομαι. Είναι ήσυχοι, ήρεμοι και φιλικοί. Μερικές φορές οι Ελληνες δείχνουν υπερβολικά υπερήφανοι. Αλλά αισθάνομαι ότι μπορώ να τους εμπιστευτώ: Θα αγόραζα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από έναν Μεσσήνιο! 

Αγαπώ πολύ το ελληνικό φαγητό - και ιδιαίτερα τη χωριάτικη σαλάτα, το ψητό καλαμάρι, το κοτόπουλο σουβλάκι και το μουσακά. Επίσης τα γεμιστά, κάθε είδους. Πραγματικά νόστιμα! Προσπαθώ συχνά να φτιάξω και στη Σουηδία χωριάτικη σαλάτα - και μερικές φορές την πετυχαίνω!

Μου αρέσει λοιπόν πραγματικά η Ελλάδα, σε διάφορα επίπεδα, και δεν έχω παράπονα. Αν ήμουν αναγκασμένος να αναφέρω κάτι αρνητικό, θα έλεγα ότι η τα είδη των φαγητών, η γκάμα των γεύσεων θα μπορούσαν να είναι πιο ευρεία. Και φυσικά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο και να έχει τακτικές πτήσεις με τη Στοκχόλμη. Σε αυτή την περίπτωση, θα αγόραζα ένα σπίτι εδώ.

Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σουηδία είναι η πολιτική τους ιστορία. Εδώ, για παράδειγμα, βιώσατε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα τη δεκαετία του ‘60, ενώ εμείς είχαμε μια ήρεμη και ειρηνική ανάπτυξη σε δημοκρατικές συνθήκες. Αλλά και οι ομοιότητες είναι επίσης πολιτικές. Είναι γνωστό ότι κάποιοι από τους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες μας ενεπλάκησαν πολύ ενεργά όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έπρεπε να διαφύγει από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος - και οι Έλληνες πολιτικοί κατέφυγαν πού; Στη Σουηδία. Ο Παπανδρέου ήθελε να αντιγράψει το σουηδικό πολιτικό μοντέλο, αλλά δυστυχώς δεν το πέτυχε.

Νομίζω ότι η καλύτερη εξήγηση της σουηδικής πολιτικής επιτυχίας είναι ότι οι πολιτικοί, στην αυγή του 20ού αιώνα, πέτυχαν να εγκαθιδρύσουν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στις σχέσεις των πολιτών με το κράτος. Ως αποτέλεσμα, οι Σουηδοί πολίτες δεν είναι εξαρτημένοι από κάποιους τοπάρχες ή δημάρχους ή εργοστασιάρχες. Αντ’ αυτού, αποφασίζουν μόνοι τους. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι η Σουηδία κατατάσσεται ανάμεσα στις λιγότερο διεφθαρμένες χώρες παγκοσμίως. Ομως, δεν έχω μία λύση για την Ελλάδα και κάποιες άλλες χώρες σε παρόμοια κατάσταση. Εάν γνώριζα πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να απαλλαγεί από τη διαφθορά, νομίζω ότι θα προτεινόμουν για βραβείο Νόμπελ…

Η Σουηδική Τηλεόραση, SVT,  είναι περίπου σαν μια μικρή αδερφή του BBC. Η πιο σημαντική μας δουλειά είναι να αποτελούμε έναν φύλακα της δημοκρατίας. Το κυριότερο καθήκον μας είναι να σχολιάζουμε τους πολιτικούς, το κοινοβούλιο και την κυβέρνηση. Εχουμε επίσης πολλά σίριαλ και ταινίες, καθώς και ένα από τα καλύτερα παιδικά κανάλια της Ευρώπης. Και φυσικά διαθέτουμε έναν επιτυχημένο ψυχαγωγικό τομέα. Το τηλεπαιχνίδι που γυρίζουμε εδώ στη Μεσσηνία, “Mästarnas Mästare - Πρωταθλητές των Πρωταθλητών”, είναι το 3ομεγαλύτερο τηλεοπτικό σόου στη Σουηδία, με περισσότερους από 2 εκατομμύρια θεατές κάθε εβδομάδα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να έρθετε στη Σουηδία. Ελάτε να αναπνεύσετε τον καθαρό αέρα, να δείτε την πανέμορφη Στοκχόλμη… αλλά πάρτε μαζί σας ένα ζεστό μπουφάν!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ

Ζητήσαμε μια γνώμη και από τον Θανάση Ψαρούλη, που χτίζει συνεχώς γέφυρες οι οποίες συνδέουν τη Μεσσηνία με τις σκανδιναβικές χώρες, προβάλλοντάς την σε ευρύ κοινό... αλλά και σε υψηλά κλιμάκια:

«Αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες στη Μεσσηνία, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι της κρατικής Σουηδικής τηλεόρασης γυρίζεται εδώ στα μέρη μας, είναι κάτι που βοηθά εξαιρετικά τον τόπο μας στο εξωτερικό. Πρόκειται για μία τεράστια προβολή, μια διαφήμιση ανεκτίμητης αξίας για την Ελλάδα - και κυρίως για τη Μεσσηνία.

Αυτή είναι μια πολύ αγαπημένη σειρά στους Σουηδούς. Την περιμένουν πώς και πώς να ξεκινήσει το Φεβρουάριο, και θα διαρκέσει δύο μήνες, ενώ θα προβληθεί κι άλλες φορές σε επανάληψη. Σκεφτείτε λοιπόν ότι το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, εκατομμύρια Σουηδοί θα βλέπουν συνεχώς τη Μεσσηνία από το σαλόνι τους, και μάλιστα την εποχή που συνηθίζουν να επιλέγουν τον τόπο των καλοκαιρινών τους διακοπών. Και θα βλέπουν τα ωραιότερα σημεία της Μεσσηνίας: Εχουμε διαλέξει για τα γυρίσματα τα πιο εντυπωσιακά κι ωραία τοπία. Καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό για την περιοχή μας.

Να τονίσουμε μάλιστα ότι αυτή η κίνηση έρχεται να προστεθεί στον σχεδιασμό του μεγαλύτερου Tour Οperator της Σκανδιναβίας, του γραφείου Apollo, το οποίο εντείνει τώρα την προώθηση του θερινού τουρισμού στη Μεσσηνία. Ηδη η θυγατρική του εταιρεία που ασχολείται με τον τουρισμό του γκολφ έχει εντάξει τη Μεσσηνία στο χάρτη της, χάρη στην Costa Navarino - η οποία πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό και μεγάλο όνομα στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στους κύκλους του γκολφ.

Ολα αυτά λοιπόν, τα γυρίσματα για το υπερεπιτυχημένο σουηδικό τηλεπαιχνίδι, ο σχεδιασμός του γραφείου Apollo κι όλα τα υπόλοιπα που αναφέραμε, αποτελούν πάρα πολύ σημαντικές ευκαιρίες για την περιοχή. Είναι στο χέρι της περιοχής μας πια να τις αξιοποιήσει κατάλληλα. Εμείς οι Μεσσήνιοι του εξωτερικού οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για την προβολή του τόπου μας. Και ο τόπος μας πρέπει να καταφέρει να επωφεληθεί.

 

Ο διάσημος παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής "Χένκε" Λάρσον συμμετέχει στο τηλεπαιχνίδι

Η ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ 

Η σειρά “Mästarnas mästare” (Πρωταθλητές των πρωταθλητών) βασίζεται στο format του βελγικού τηλεπαιχνιδιού “Eternal Glory” (Αιώνια δόξα) και αποτελείται από 10 επεισόδια 1 ώρας. Η Μeter TV γυρίζει αυτή την εποχή στη Μεσσηνία τον 11ο κύκλο του, που θα προβληθεί στη Σουηδία στις αρχές της άνοιξης.

Δέκα βετεράνοι αθλητικοί αστέρες, 5 άνδρες και 5 γυναίκες όλων των ηλικιών και αγωνισμάτων, περνούν το χρόνο τους μαζί σε ένα σπίτι  και διαγωνίζονται για τον τίτλο Mästarnas mästare (Πρωταθλητής των  πρωταθλητών).

Στην 11η σεζόν συμμετέχουν οι Kjell Isaksson, Carolina Klüft, Henrik ”Henke” Larsson, Mikaela Laurén, Kim Martin Hasson, Annelie Pompe, Tommy Salo, Anders Södergren, Staffan Olsson και Marita Skogum.

Ολοι τους είναι πρωταθλητές στο δικό τους άθλημα... αλλά σε τι άλλο είναι καλοί; Ποιος έχει περισσότερα ταλέντα; Ποιος είναι ο σούπερ αθλητής ανάμεσά τους; Και πώς θα τα πάνε μεταξύ τους, όταν τα ένστικτά τους για τη νίκη θα ζωντανέψουν ξανά;

Ως κορυφαίοι αθλητές, έχουν τη νοοτροπία του νικητή. Στη σειρά, οι θεατές παρακολουθούν έντονα συναισθήματα, άγχος και συγκρούσεις, αλλά και πολλές ξεκαρδιστικές καταστάσεις, αξέχαστες στιγμές και νέες φιλίες να διαμορφώνονται. Οι συμμετέχοντες ζουν μαζί με τους φίλους τους και τους αντιπάλους τους κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Κάθε επεισόδιο παρουσιάζει επίσης μια ταινία για την αθλητική σταδιοδρομία όλων των διαγωνιζόμενων - την οποία παρακολουθούν και οι συμμετέχοντες και συζητούν μαζί, ξαναζώντας νοσταλγικά τις στιγμές του μεγαλείου τους.

Στο τέλος κάθε επεισοδίου, δύο αγωνιζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο στο Night Duell: μια έντονη σωματική και ψυχολογική μάχη, όπου ο ηττημένος θα πρέπει να αποχωρήσει. Στο τελευταίο επεισόδιο, μόνο ένας θα έχει αυτό που χρειάζεται για να είναι πρωταθλητής των πρωταθλητών και να επιτύχει την αληθινή "Αιώνια Δόξα".

 

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΜΠΟΥΜ" 

Η Καλαμάτα για να αναπτυχθεί τουριστικά χρειάζεται νέα ξενοδοχεία και αναβάθμιση του αεροδρομίου "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος": Αυτό δήλωσε στην "Ε" ο Πελοποννήσιος Τάκης Φιλιπποπουλος, που όταν ήταν εμπορικός διευθυντής της KUONI η οποία έφερε τους πρώτους Σκανδιναβούς τουρίστες στη Καλαμάτα. Με αφορμή τα γυρίσματα του ριάλιτι παιχνιδιού "Mästarnas mästare" στη Μεσσηνία, ο κ. Φιλιππόπουλος μας είπε ότι το τηλεπαιχνίδι θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του αριθμού των Σκανδιναβών τουριστών - και παράλληλα προέβλεψε ότι η Πελοπόννησος σύντομα θα αναπτυχθεί τουριστικά με εκρηκτικούς ρυθμούς, καθώς οι άλλοι ελληνικοί προορισμοί παρουσιάζουν έντονα σημάδια κορεσμού.

«Ειχαμε ξεκινήσει όταν ήμουν στην Apollo τα πρώτα δρομολόγια από Σκανδιναβία για Καλαμάτα και έρχονταν τότε περίπου 1.300 άτομα ετησίως. Τα δρομολόγια ακυρώθηκαν μετά τις φωτιές και, όπως ξέρετε, είναι δύσκολο να ξεκινήσει πάλι κάτι που διακόπτεται. Πληροφορούμαι όμως ότι ξεκίνησαν πάλι και ότι πάνε πολύ καλά. Τα δρομολόγια ξεκίνησαν στην Καλαμάτα με αφορμή και τη λειτουργία της Costa Navarino, που έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες γκολφ να γνωρίσουν έναν νέο προορισμό», είπε ο κ. Φιλιππόπουλος για τα πρώτα βήματα των Σκανδιναβών στην Πελοποννήσο.

Στη συνεχεία μας μίλησε για την προοπτική και τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου: «Η σκανδιναβική αγορά, ακόμα και τα δύσκολα χρόνια, δεν εγκατέλειψε την ελληνική αγορά. Η Πελοπόννησος θα κάνει το μεγάλο "μπουμ" στην Ελλάδα, αφού πολλοί προορισμοί έχουν ήδη κορεστεί και τα νησιά δεν έχουν δυνατότητα να δεχτούν επιπλέον επισκέπτες. Η Μεσσηνία έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει ίσως το καλύτερο γήπεδο γκολφ της Μεσσογείου - και ταυτόχρονα η Καλαμάτα έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει παραλίες στο αστικό κέντρο».

Ο κ. Φιλιππόπουλος επεσήμανε όμως και τα προβλήματα της Μεσσηνίας: «Πρώτα απ' όλα χρειάζονται νέα ξενοδοχεία. Τα υπάρχοντα ξενοδοχεία δεν φτάνουν για τη φιλοξενία των επισκεπτών. Ενας μεγάλος tour operator θέλει περισσότερες επιλογές ξενοδοχείων για να φέρει επισκέπτες στην περιοχή. Επίσης, χρειάζεται αναβάθμιση το αεροδρόμιο, γιατί αν αυξηθεί η κίνηση θα είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν οι πτήσεις».

Για το τηλεπαιχνίδι "Mästarnas mästare" ο κ Φιλιππόπουλος δήλωσε ότι «το φετινό τηλεοπτικό παιχνίδι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς μετέχουν σε αυτό παγκόσμιοι πρωταθλητές».

Θ.Λ.

 


NEWSLETTER